fbpx

A Ted Leonard (ének, gitár), Jimmy Keegan (dob, ének), Dave Meros (basszusgitár) és John Boegehold (billentyűs hangszerek) felállású progresszív rock csapat májusban jelentkezik új lemezével. Az InsideOut Music megosztotta az első felvezető tételt a ’Prehensile Tales’-ről.

Pattern-Seeking Animals

A bemutatkozó ’Pattern-Seeking Animals’ lemez stílusának határait ezúttal tágítani próbálja a négyes, természetesen nem hétköznapi módon, hanem egy kis progos csavarral. Az új lemezen mindössze hat dal kap helyet, köztük a leghosszabb több mint 17 perces lett. Új hangszerek is megjelennek, ezek a hegedű, a fuvola, a trombita, a cselló, a szaxofon és a pedálos steel gitár. A csapat hangzása ezekkel a hangszerekkel bővül, a felvételek elkészítésében ezúttal is Rich Mouser segédkezett, aki a The Mouse House stúdió hangmérnöke. Az InsideOut Musicnál limitált kiadású CD lemez, valamint 2 LP + CD formátumban lesznek fizikai hanghordozók, de a digitális platformokon is elérhetővé teszik a ’Prehensile Tales’ címmel érkező friss anyagot.

John Boegehold így mesélt a friss lemezzel kapcsolatban: „Emlékszem, hogy az írást már akkor elkezdtem, amikor az első munkálatait épp befejeztük. Néhány dolgot meg akartam változtatni, de úgy, hogy az alap koncepciótól azért ne kerüljünk messzire.”

„Ez a lemez egy kiváló kollekciója a jó hangszereléseknek és a megható dallamoknak – folytatta Ted Leonard. – Volt köztük igazán emlékezetes is, mely az utolsó gondolatom volt még egy este, de másnap reggel is ott motoszkált a fejemben.

A május 15-én megjelenő újdonság előrendelését elindította (ITT) az InsideOut Music, ennek apropójából a Here Is My Autumn felkerült a kiadó YouTube-oldalára.

Megosztás