‘Most mi jövünk!’ címmel októberben érkezik az Ossian feldolgozáslemeze! A dallistát nem hozták nyilvánosságra, de mától minden nap bemutatnak egy dalt róla. Paksi Endre „visszaadja a kölcsönt” az ‘Egyek vagyunk’ lemezen közreműködőknek, elsőként mindjárt a Tankcsapdának.

Ossian Paksi Endre

Áprilisban jelent meg ‘A teljesség’ című új Ossian-lemez, idén viszont még egy újabb stúdiófelvételt vehetnek kezükbe a zenekar rajongói. A ‘Most mi jövünk!’ 19 feldolgozást tartalmaz, amellyel a három évvel ezelőtti ajándékot szeretnék viszonozni 19 zenekar felé. Az album október 15-én jelenik meg, de a következő hetekben érdemes lesz figyelni a zenekar Facebook-oldalát, hiszen mától minden hétköznap megismerkedhetünk egy újabb dallal az Ossian előadásában.

 

 

„Életem talán egyik legszebb meglepetése volt 2018-ban, amikor a 60. születésnapomra a magyar rockzene nagyszerű zenekarai és előadói (és egy lengyel csapat is!) titokban készítettek egy Ossian-tribute albumot ‘Egyek vagyunk’ címmel, rajta jobbnál jobb Ossian-feldolgozásokkal. Már régóta érett az ötlet, hogy visszaadjuk a kölcsönt, ahogy a Hatvanszor dalom refrénjében is elhangzik: »visszaadok mindent kamatostól, nem kétszer, nem háromszor«, jelen esetben 19-szer. Hatalmas munka volt a 19 szám átformálása, de minden percét élveztük! Tetszett, hogy ennyi és ennyire eltérő stílusvilágú csapat dalai, szövegei között megtaláltuk a közös pontokat és úgy érzem, hogy sikerült a saját képünkre formálni ezeket a kitűnő szerzeményeket. Remélem, hogy minden zenekar és a közönségük is szeretettel fogadja tőlünk ezeket a feldolgozásokat!” – mesélte a kiadványról Paksi Endre énekes.

Elsőként a Tankcsapda Ez az a ház című dalának feldolgozását mutatták be (illetve igazából az AWS Lelket vennék című dala volt az első, amit meghallgathattunk a lemezről, melyet az elhunyt énekes, Siklósi Örs 30. születésnapján tettek közzé).

Ossian - Most mi jövünk

Megosztás