Gyerekkori hősét hívta segítségül Bill Hudson, a NorthTale gitárosa, Kai Hansen pedig fiával karöltve vendégeskedett a Future Calls lemezmegjelenés alkalmából kiadott szöveges videójában.

Northtale

Pénteken jelent meg a NorthTale legújabb nagylemeze a streaming platformokon és CD-n, a Nuclear Blast-kiadvány címe ’Eternal Flame’. A Dennis Ward (Pink Cream 69, Unisonic) producer által készített album 12 vadonatúj dalt tartalmaz, és egy egész sor új hatást csempésztek be a muzsikájukba, a thrash metaltól kezdve a brazil tradicionális zenéig, mindezeket a NorthTale sajátos dallamos power metaljába olvasztva. A megjelenés örömére a zenekar egy szöveges videót is megjelentetett a Future Calls című dalhoz, amelyben nem kisebb név, mint Kai Hansen (Helloween, Gamma Ray, Unisonic) és fia, Tim Kanoa Hansen (Induction) is közreműködik.

 

 

Bill Hudson így nyilatkozott az albummal kapcsolatban: „El se hiszem, hogy ezt mondom, de végre eljött az ideje, hogy bemutassuk a világnak az ’Eternal Flame’-et. Két év kemény munka, egy tagcsere és egy globális járvány, de megcsináltuk! Ez a bébi most már kint van, és alig várom, hogy mindannyian hallhassátok! Ennek örömére a Future Calls című számot választottuk új kislemeznek, aminek nagyon különleges oka van: Kai Hansen gyerekkori hősöm, és néhány évvel ezelőtt volt alkalmunk összebarátkozni. Számomra egyértelmű volt, hogy ő is vendégként szerepeljen az albumon, és amikor azt javasolta, hogy a fia, Tim Kanoa Hansen is jöjjön, arra gondoltam, hogy nagyon szívesen adnék otthont egy családi újraegyesülésnek! Remélem, a rajongók is annyira élvezik majd ezt az albumot, mint mi!”

Sajnos a zenekar turnéterveit a pandémia keresztülhúzta, így az idén decemberre tervezett pesti koncert is várhatóan egy későbbi időpontban kerül megrendezésre.

Megosztás