November közepén második nagylemezével jelentkezik a NorthTale, amelyet Only Human című dalukkal vezetnek fel. Ezzel már a decemberi budapesti bulira is hangolódhatunk.

Northtale

2019 augusztusában jelent meg a power metalos NorthTale első albuma ’Welcome To Paradise’ címmel. Azóta a zenekarban tagcsere történt, meghallgatások után találták meg új énekesüket, Guilherme Hirose-t, akivel első lemezük több dalát is újravették. Most azonban elérkezett az idő, hogy megjelenjen második nagylemezük, amely ’Eternal Flame’ címmel érkezik november 12-én a Nuclear Blast gondozásában. A felvételeket Dennis Ward (Pink Cream 69, Unisonic) irányította, a lentebb látható borító pedig Gustavo Sazes (Machine Head, Amaranthe, Kamelot) készítette. A kiadványon olyan vendégeket hallhatunk, mint Kai Hansen (Helloween, Gamma Ray) és fia, Tim Kanoa Hansen (Induction), valamint Jonas Heidgert (Dragonland) és Mary Zimmer (Helion Prime).

 

 

Az első kislemezdalról, az Only Humanről Bill Hudson gitáros így mesélt: „Elérkezett az idő! Közel két év kemény munka, tagcsere és egy világjárvány után nagy örömmel jelentjük be, hogy kiadjuk új albumunkat, az ’Eternal Flame’-et. Barátaink a Nuclear Blastnál az Only Humant választották első kislemeznek, ami egy rövid, lényegre törő power metal dal, mely felvonultat minden olyan elemet, amely megtalálható a zenénkben. Zeneileg ismerős lesz a rajongóinknak, a szövege viszont azokról az időkről szól, amelyekben élünk, amikor a hatalmi struktúrák kezdenek összeomlani, az emberek pedig felemelkednek, mert még hisznek a fejlődésben. Ugyanakkor hibákat is elkövetünk, de pontosan ez tesz minket emberré. A tapasztalat és a hibák útján tanulunk, így válunk bölcsebbé. Tudom, hogy közhelyesen hangzik, de ez az album jobb, mint a debütáló lemez, ráadásul néhány nagyszerű barátom is szerepel rajta. Egyszerűen alig várom, hogy halljam mindenki reakcióját. Egyelőre hallgassátok az Only Humant, mi pedig várjuk, hogy találkozhassunk mindenkivel ezen a télen Európában az Unleash The Archersszel és a Strikerrel közös koncertkörúton.”

‘Eternal Flame’ dallista:

01. Only Human
02. Wings of Salvation
03. Future Calls (közreműködik Tim Kanoa Hansen és Kai Hansen)
04. The Land of Mystic Rites
05. Midnight Bells
06. Eternal Flame
07. In The Name of God
08. Ride The Storm
09. King of Your Illusion
10. Judas Be My Guide (Iron Maiden-feldolgozás, közreműködik Jonas Heidgert)
11. Nature’s Revenge
12. Ivy (Outro)

Northtale

Ahogy a bárdista említette, élőben is el lehet csípni a NorthTale-t az Unleash The Archers és a Striker társaságában Budapesten, december 2-án a Barba Negrában.

Northtale

 

Megosztás