Dino Cazareséket megviselték az elmúlt évek perei és énekesük távozása, de új dalukkal, a Disruptorral jelzik, hogy számolni kell még velük.

Fear Factory

Az industrial metal apostolainak útjai fájdalmas körülmények között váltak el az alaptagnak számító Burton C. Bell énekestől tavaly. A szomorú hír, valamint az anyagi nehézségek miatt kérdéses volt, hogy valaha is hallunk-e új zenét tőlük, de ahogy azt pár napja ígérték, a mai napon megjelent az első dal a közelgő ’Aggression Continuum’ című lemezükről.

 

 

Az új lemez az utolsó, ahol még Burtont halljuk énekelni, a Disruptor pedig ütős válasz mindazoknak, akik temették a zenekart.

Dino Cazares megjegyezte: „Erre az albumra nagyon büszke vagyok, és roppant izgatott, hogy végre megjelenhet. Rengeteg személyes küzdelem, áldozat és jogi procedúra merült fel ezzel a lemezzel kapcsolatban, majdnem nem is látott napvilágot, de rengeteg szenvedély, elszántság, kemény munka árán, és mert nem adtuk fel, végre készen áll arra, hogy a világ meghallgassa. Úgy éreztem, hogy újfent bizonyítanom kell magamnak, mivel mindig megpróbálok minden lemezt jobban megcsinálni, mint az előzőt. Ez az album dühös! Nem lehet vele alkudozni, sem vitatkozni. Nem érez szánalmat, megbánást vagy félelmet, és soha nem fog megállni, amíg te magad meg nem állítod. Harcolni kell a túlélésért a folytonos agresszió közepette!”

Az ‘Aggression Continuum’ hangmérnöke és producere Damien Rainaud (Dragonforce, Once Human) volt, Igor Khoroshev (ex-Yes) közreműködött billentyűs hangszereken, illetve két dalt programozott régi kollégájuk, Rhys Fulber (Front Line Assembly). A végső keverést Andy Sneap (Megadeth, Killswitch Engage, Trivium) végezte, aki legutóbbi albumuk, a 2015-ös ‘Genexus’ hangzásáért is felelt.

Mindeközben Burton a napokban tett egy elég savanyú megjegyzést a zenekarral kapcsolatban: „Már a 2010 körüli reunion is csak a pénzről szólt, akármennyire fáj kimondani. És ha csak a pénz miatt működik egy zenekar, akkor megnézheted, mi lesz a vége: Dinóval három éve beszéltem utoljára, de akkor is igazán elb.szott dolgokat vágott a fejemhez.”

Hogy az új dal fényében mennyire van igaza, ebben valószínűleg majd a hallgatók mondják ki a végső ítéletet.

‘Aggression Continuum’ dallista:

01. Recode
02. Disruptor
03. Aggression Continuum
04. Purity
05. Fuel Injected Suicide Machine
06. Collapse
07. Manufactured Hope
08. Cognitive Dissonance
09. Monolith
10. End Of Line

Fear Factory - Aggression Continuum

Megosztás