Ahogy a ‘Make It Count’ kritikánk végén már pedzegettük, Ronnie Atkins visszatér idén még egy lemezen, az Erik Mårtenssonnal, az Eclipse frontemberével közös vállalkozása, a Nordic Union harmadik fejezetébe lép. És hogy újabb igen erős anyagra számíthatunk, annak első bizonyítéka az In Every Waking Hour klipje.

Nordic Union

A Nordic Union a legendás dán rockénekes, Ronnie Atkins (Pretty Maids) és a termékeny svéd dalszerző és producer, Erik Mårtensson (Eclipse, W.E.T.) zenei együttműködése. A Frontiers Music bejelentette, hogy harmadik albumuk, az ‘Animalistic’ augusztus 5-én jelenik meg, előrendelhető CD-n és limitált kiadású zöld LP-n, valamint előmenthető digitálisan az alábbi linken.

 

 

Ahogyan azt már mindannyian tudjuk, Atkins 2020-ban kapta a diagnózist, hogy négyes stádiumú, gyógyíthatatlan rákja van, de ahelyett, hogy otthon ülne és szomorkodna, a legendás frontember inkább belevetette magát a további munkába. 2021 márciusában jelent meg élete első szólóalbuma, a ‘One Shot’, amit majdnem napra pontosan egy évvel később, 2022 márciusában egy újabb szólóalbum követett, a ‘Make It Count’. Az énekes ekkor sem pihent meg a babérjain, 2022 elején összeállt Mårtenssonnal, hogy közösen dolgozzanak a Nordic Union harmadik albumán, mely az ‘Animalistic’ címet kapta.

A Nordic Union előző albumainak rajongói a dallamos hard rock színtiszta élvezetét találják majd ezen a harmadik opuson. Mårtensson, aki 2021-ben elkészítette a W.E.T. negyedik anyagát, a ‘Retransmission’-t és fő zenekara, az Eclipse eddigi legsikeresebb lemezét, a ‘Wired’-et, nemcsak kreativitását bizonyította, de kereskedelmi szempontból is nyerő szériában van. A Nordic Union-album nagy részét Atkins és Miqael Persson szövegíró közreműködésével írta, az eredmény egyszerre inspiráló és élvezetes, valódi bizonyítéka mind Atkins, mind Mårtensson képességeinek és tehetségének.

Atkins pedig – akinek már semmit nem kell bizonyítania – azt igazolja, hogy a zene ereje igenis képes csodákat tenni. „A legtöbb ember egy éven belül meghal – ezt mondják a statisztikák. De három vagy négy százalék még öt év után is életben van. Csak hinni kell a csodában” – nyilatkozta korábban. És az énekes, aki diagnózisa óta visszavonult az aktív koncertezéstől a Pretty Maidsszel, azóta nemcsak elkészített három nagylemezt, de idén nyáron a szólólemezein közreműködő csapattal kisebb turnéra is indult. Hát mi ez, ha nem a zene gyógyító erejének bizonyítéka?

Az In Every Waking Hour klipjével indul az új album felvezetése, melyen Ronnie Atkins (ének, vokál) mellett közreműködik Erik Mårtensson (gitár, basszusgitár, billentyűs hangszerek, vokál), Fredrik Folkare (szólógitár), Henrik Eriksson (dobok), valamint három gitárszóló erejéig (Scream, Riot, Last Man Alive) Thomas Larsson.

Az ‘Animalistic’ dallistája:

01. On This Day I Fight
02. In Every Waking Hour
03. If I Could Fly
04. Riot
05. This Means War
06. Scream
07. Animalistic
08. Wildfire
09. Shot In The Dark
10. Last Man Alive
11. King For A Day

Nordic Union - Animalistic

Megosztás