A Covid-19 idején megjelent Nightwish-albumot bemutató turnét el kellett halasztani, most egy virtuális valóságban előadott koncerttel mutatják be legfrissebb albumuk dalait. 

Nightwish 2020

„Mindenkit szeretettel várunk, hogy együtt töltsön egy estét a Nightwish zenekarral a The Islanders Armsban” – áll a zenekar legfrissebb közleményében.

 

 

A Nightwish – a világ egyik vezető szimfonikus metálzenekara és Finnország legsikeresebb zenei exportja – 2021. márciusában egy művészi interaktív élményt állít színpadra. Az ’An Evening With Nightwish In A Virtual World’ című előadásban a zenekar a The Islanders Arms névre keresztelt virtuális kocsmában lép fel. Az eseményre 2021. március 12-én és 13-án kerül sor. Mindkét este felejthetetlen 90 perces koncertre számíthat a közönség, és a legújabb ’Human. :II: Nature.’ album dalait itt játszák először élőben. A műsor mindkét éjszaka más lesz.

Nightwish virtual

Áprilisban jelent meg a ’Human. :II: Nature.’ lemez, pont a Covid-járvány közepette, így annak dalait még nem volt alkalmuk élőben előadni. Miután el kellett halasztani a világkörüli turnéjukat, aminek pesti állomása is lett volna, a zenekar úgy döntött, hogy valami eddig sosem látott dolgot hoz létre ebben a sötét világban.

Egy mágikus dimenziókba nyúló teljes hosszúságú élő bemutatót tartanak a virtuális valóságban, az Islander Inn tavernában. Az este folyamán mind a zenekar, mind a közönség különböző képzeletbeli 3D-világokba merülhet. A technikai kivitelezést Zoan vezeti, akinek Burst Live platformja a finn rap szupersztárok, a JVG május elsejei virtuális valóságshow-ját is levezényelte, és tavasszal több mint egymillió nézőt vonzott.

Az interaktív élmény érdekében a közönség tagjai saját avatarokat hozhatnak létre, és számítógépen vagy mobileszközökön is csatlakozhatnak a műsorhoz. A rajongók gesztusokkal, emodzsikkal reagálhatnak az eseményekre, illetve csetelhetnek  a többi rajongóval. Az avatarokat Nightwish-cuccokba is öltöztethetik.

Jegyeket a zenekar oldalán lehet vásárolni normál és limitált verzióban, 25 és 45 euróért.  A jegytulajdonosok az élő show után még 48 óráig megtekinthetik a műsort.

A virtuális koncert bejelentése előtt a zenekar új élő felvételt hozott nyilvánosságra. A koncertrészletet még 2018-ban rögzítették a ’Decades’ turné kolumbiai állomásán.

Megosztás