November 5-től, a világpremierrel egy időben érkezik országszerte a mozikba Nick Cave új koncertfilmje, az ‘Idiot Prayer’, amelyben az ausztrál dalszerző-énekes zongorán kísérve, szólóban adja elő dalait.

Nick Cave

A bensőséges hangulatú, kétórás koncertfilmben különböző korszakokból származó dalok csendülnek fel, ritkán hallható zeneszámok és népszerű slágerek egyaránt. A legkorábbi Bad Seeds– és Grinderman-lemezektől egészen a legfrissebb Nick Cave & The Bad Seeds-album, a ‘Ghosteen’ lemez anyagáig hallhatók szerzemények, köztük az Into My Arms, The Mercy Seat, Higgs Boson Blues vagy a Girl In Amber.

 

 

A 2020 júniusában, eredetileg a karantén idején egyetlen alkalommal online nézhető koncertfilmként rögzített felvételt most egy kibővített moziváltozatban világszerte nagyvásznon láthatják a rajongók, négy teljesen új, most először hallható dallal együtt. Az ‘Idiot Prayer’ sajátos, minden eddigi Nick Cave-koncertfilmnél személyesebb hangulata a karantén egyrészről elszigeteltséggel és bizonytalansággal, másrészről reményteli várakozással is telt hónapjait tükrözi.

Az előadást a többszörös díjnyertes operatőr, Robbie Ryan (‘A kedvenc’, ‘Házassági történet’) vette filmre az ikonikus londoni Alexandra Palace díszes előadótermében. A film zenei felvételvezetője a neves producer és hangmérnök Dom Monks volt, aki korábban Peter Gabriellel, Robert Planttel, Katie Meluával, Tom Jonesszal és a Coldplayjel is dolgozott.

Az ‘Idiot Prayer – Nick Cave Alone at Alexandra Palace’ című koncertfilm a Pannonia Entertainment forgalmazásában országszerte 30 moziban látható november 5-től, többek között a Cinema City teljes hálózatában, Budapesten a Corvin, Toldi és Pólus Moziban és az Uránia Nemzeti Filmszínházban, limitált vetítéssorozatban vagy csak egy-egy estén.

Megosztás