Augusztus 30-án jelenik meg a Nick Cave & The Bad Seeds új albuma, amelyet Nick Cave tömören konferált fel a sajtónak a ’Wild God’ címadó dalának debütálása alkalmából.

A Nick Cave & The Bad Seeds új albummal tér vissza, a ’Wild God’ a banda 18. stúdiólemeze, amelynek producere maga Nick Cave és Warren Ellis. Ellis nemcsak zenésztárs a Bad Seedsben 1997 óta, de közös albumot is kiadtak 2021-ben ’Carnage’ címmel. A hangmérnöki feladatokat David Fridmann (Weezer, Mogwai, Flaming Lips) látta el, vendégként csatlakozott a zenekarhoz a Radiohead-basszer Colin Greenwood és Luis Almau gitáros.

 

 

Cave így nyilatkozott: “Ezzel a lemezzel nem lehet baszakodni. Nagyot üt, de felemel és megmozgat, ezt szeretem benne. Amikor albumot készítünk, sosincs mesterterv, az eredmény inkább a szerzők és a zenészek érzelmi állapotát tükrözi vissza. Ez egy bonyolult anyag lett, de ugyanakkor örömöt okoz, ahogy elvarázsol, és meghallgatva úgy érzem, hogy boldog vagyok, remélem, hogy ilyen hatást gyakorol majd a hallgatókra is.

A franciaországi Provence-ban található Miraval Studiosban – amelyet Brad Pitt és Damien Quintard producer alapított –, valamint a londoni Soundtree Musicnál írták és rögzítették a ’Wild God’-ot, amely a Bad Seed és Play It Again Sam kiadó kooperációjában jelenik meg.
A Nick Cave & The Bad Seeds felállása jelenleg a következő: Nick Cave, Warren Ellis, Thomas Wydler, Martyn P. Casey, Jim Sclavunos és George Vjestica.
Az album itthoni forrásból még nem rendelhető, Nick Cave webshopjában viszont elég komoly a felhozatal lemezekből és ’Wild God’ merchandising cuccokból.

’Wild God’ dallista:

01. Song Of the Lake
02. Wild God
03. Frogs
04. Joy
05. Final Rescue Attempt
06. Conversion
07. Cinnamon Horses
08. Long Dark Night
09. O Wow O Wow (How Wonderful She Is)
10. As The Waters Cover The Sea

Megosztás