A leukémiájából szerencsésen kigyógyult ex-H.E.A.T-énekes, Erik Grönwall egykori zenésztársával, Jona Teevel állt össze egy új power metal projekt erejéig. A márciusban érkező lemezről közzétett két dal, a Stronger Than Steel és a We Unite a bizonyíték, hogy valóban húzós lemezzel lesz dolgunk.

New Horizon

Néhány hónapnyi titkos stúdiómunka után lépett elő Erik Grönwall és Jona Tee ezzel a metállemezzel, Grönwall rajongói örömmel fogják hallani súlyos betegség után visszatért kedvencüket, aki karrierje legjobb formájában tündököl a dalokban.

 

 

A New Horizon magvait Jona fiatalkorában ültették el, tekintve, hogy Iron Maiden, Helloween, HammerFall, Manowar, Edguy és hasonlók hallgatásán nőtt fel (és szereti még mindig ezeket). A heavy metal a vérében van, a New Horizon pedig olyasmi, ami rendkívül közel áll a szívéhez. Amikor a lemez hangzásáról kérdezték, úgy jellemezte azt, hogy „a klasszikus power és heavy metal keveréke, egy csipetnyi 2021-es hangzással”. Azt is elárulta, hogy Robban Bäck (Mustasch, W.E.T.), Sam Totman (Dragonforce), Love Magnusson (Dynazty), Dave Dalone (H.E.A.T), Niko Vuorela (Temple Balls) és Laucha Figueroa is közreműködik a március 11-én érkező ’Gate Of The Gods’-on, amelynek kiadója a Frontiers Music.

Az eredeti elképzelés szerint több énekes is szerepelt volna az albumon, ez azonban megváltozott, amikor Erik Grönwall eljött a stúdióba, hogy felénekeljen két dalt. Annak ellenére, hogy Erik nemrég távozott a H.E.A.T-ből, a két srác úgy érezte, hogy folytatni kell a közös munkát. A dalok, amelyeket Jona a debütáló New Horizon-albumra írt, pokolian illettek Erik hangjához. Az énekes, aki szintén a műfaj szerelmese, örömmel csatlakozott a projekthez. A két első dal felvétele után elkezdtek közösen ötletelni és elképzelték a közös jövőt a New Horizon zászlaja alatt… és tetszett nekik, amit láttak és hallottak.

„Olyan természetesnek éreztük, hogy folytassuk a közös munkát. Nagyjából egy évtizeden át turnéztunk együtt szerte a világon, és több lemezt adtunk ki. Jona tényleg olyan, mintha a testvérem lenne, vér szerint is, és a New Horizon lesz a katalizátor számunkra, hogy együtt adjuk ki ezt a nagyszerű metállemezt, miközben egyszerűen csak jól érezzük magunkat” – mondta Grönwall.

A most bemutatott Stronger Than Steel az első klip, mely a lemezhez készült, de már a második bemutatott dal. A Frontiers Music webshopjában már előrendelhető a CD és a korlátozott példányszámban készülő aranyszínű vinyllemez is.

’Gate Of The Gods’ dallista:

01. A New Horizon (Intro)
02. We Unite
03. Stronger Than Steel
04. Cry For Freedom
05. Call Of The Underground
06. Stardust
07. Event Horizon
08. The End Of All
09. Fearless
10. Gate Of The Gods

New Horizon - Gate Of The Gods

Megosztás