Visszatért a mikrofon mögé a súlyos betegségét leküzdő Erik Grönwall. A H.E.A.T egykori énekese korábbi zenésztársával, Jona Teevel hozott össze egy power metal projektet.

New Horizon

New Horizon névre hallgat Jona Tee (H.E.A.T) és Erik Grönwall (ex-H.E.A.T) közös projektje, aminek ötletgazdája a svéd zenekar billentyűse volt. Elmondása szerint a zene „a klasszikus power és heavy metal keveréke, egy kis 21. századi beütéssel”. Mindezek alatt olyan alapcsapatokat értett Jona, mint az Iron Maiden, a HammerFall, a Helloween, a Blind Guardian, a Judas Priest és a Symphony X.

 

 

„Természetesnek éreztük, hogy folytassuk a közös munkát, mivel nagyjából egy évtizeden keresztül turnéztunk együtt, valamint adtunk ki zenéket – mondta Erik Grönwall az összefogásról. – Jona olyan, mintha a vér szerinti testvérem lenne, a New Horizonnek köszönhetően pedig ismét együtt adhatunk ki nagyszerű metálzenét és érezhetjük jól magunkat.”

A két zenész jelenleg is dolgozik bemutatkozó albumának anyagán, első daluk november 21-én jelenik meg. Annyit előzetesként elárultak, hogy a dalokban olyan zenészek működnek közre, mint Robban Bäck (Mustasch, ex-Eclipse, W.E.T.), Sam Totman (Dragonforce), Love Magnusson (Dynazty), Dave Dalone (H.E.A.T), Niko Vuorela (Temple Balls) és Laucha Figueroa.

Megosztás