Myles Kennedy a detroiti 101 WRIF rádióállomás élő adásában mutatta be egy új dalát – meg pár régebbit – 2024-es szólólemezének promóciójaként. Hozzánk viszont rockzenekarával érkezik november 10-én, az Akvárium Klubba.

Myles Kennedy

Myles Kennedy szinte éppen csak befejezte a Slash ft. Myles Kennedy And The Conspirators turnéját, máris bejelentette őszi visszatérését Európába, méghozzá harmadik szólóalbuma, a ‘The Art of Letting Go’ turnéjával, amelyet november 10-én mutat be az Akvárium Klubban.
Az I-Rock 93.5 rádióállomásnak adott interjújában Myles – aki a Slash ft. Myles Kennedy And The Conspirators mellett az Alter Bridge énekeseként is ismert – beszélt közelgő harmadik szólóalbumáról, melyen visszatér Zia Uddin dobos és Tim Tournier basszusgitáros alkotta szólózenekara. Az LP október 11-én jelenik meg a Napalm Records gondozásában, ezt követően turnéra indul vele.

 

 

“Az első két szólólemezem egyfajta konceptalbum volt. Az első, a 2018-as ‘Year Of The Tiger’ arról szólt, hogy gyermekfejjel elvesztettem apámat, a második, a 2021-es ‘The Ides Of March’ pedig a világ három évvel ezelőtti állapotával foglalkozott. De ezzel a lemezzel azt akartam, hogy csupán dalok gyűjteménye legyen, a narratíva dalról dalra változik. Volt egy maréknyi szerzeményem, ami már évek óta ott lapult nálam, mert nem talált otthonra, nem illett a történetbe az előző lemezeken, szóval azt gondoltam, hogy »ó, de jó, ezt most elővehetem és felhasználhatom ebben a dalcsokorban«. Mivel ez inkább egy riff alapú lemez, sokkal inkább a zene intenzitásáról szól, nem éreztem úgy, hogy a szövegek narratívája élet-halál kérdése lenne. Szóval igazából csak arról van szó, hogy először egy meggyőző riffet és egy jó énekdallamot kellett kitalálni, és utána ki kellett tölteni az üres helyeket a szöveggel. De nem vagyok az a srác, aki 20 perc alatt megír egy dalt, én megszállottan átírom és újra átdolgozom a nótákat, mert hogyha énekelni fogom a turnén, estéről estére el kell hinnem, hogy tényleg őszinte, és nem csak egy rakás hú, meg ha” – mondta az énekes.

A ‘The Art of Letting Go’-t a Say What You Will című kislemezdallal vezette fel, és ezt mutatja be ebben az akusztikus blokkban is két régebbi szólódala, a Devil On The Wall és a Year Of The Tiger, valamint az Alter Bridge-klasszikus Addicted To Pain társaságában.

A ‘The Art of Letting Go’ turnéja november 10-én érkezik Budapestre, az Akvárium Klubba, az előzenekar a Black River Delta lesz. Jegyek már kaphatók 13 300 Ft-os áron a Funcode-nál, további részletek az esemény Facebook-oldalán.

Címlapfotó: Chuck Breuckmann

‘The Art Of Letting Go’ dallista:

01. The Art Of Letting Go
02. Say What You Will
03. Mr. Downside
04. Miss You When You’re Gone
05. Behind The Veil
06. Saving Face
07. Eternal Lullaby
08. Nothing More To Gain
09. Dead To Rights
10. How The Story Ends

Myles Kennedy - The Art Of Letting Go

Megosztás