Új dallal és a hozzá készített videóklippel jelentkezett a Mobilmánia. A Fonogram-díjas zenekar Sárkányok földje című szerzeményével harangozza be a januári Barba Negra-duplakoncertjét, amelynek a Stardust a vendége.

Mobilmánia

Zeffer András zenekarvezető, billentyűs a dalról és a forgatásról: „Lassan egy éve megírtuk már ezt a dalt, koncerteken többször elő is vettük. A világban zajló eseményekre próbálunk vele reflektálni. Mi ezt egy abszolút háború és erőszak elleni nyilatkozatnak szántuk, mert a nyugalom és a béke megteremtése a legfontosabb a Földön. A klipben igyekeztünk a minden korban jelenlévő háborút megjeleníteni egy folyamatosan haladó katonával, aki a végén csak rájön arra, hogy teljesen felesleges a küzdelem, az élet lényege a szeretet és a békesség. Mivel én a zeneszerző vagyok, a szöveget csak saját magam részéről tudom értelmezni. A dal szövegét Horváth Attila barátom írta, akivel a művészetről, a rock ’n’ rollról alkotott véleményünk megegyezik, ugyanakkor politikai, vallási nézeteink sokban különböznek, de abban biztosan egyetértünk, hogy az agresszió semmire sem lehet megoldás. Attila dalszövegei azért is zseniálisak, mert ugyan utat mutat, de nem erőszakol rád semmit. Meghagyja, hogy a hallgató saját életére formálhassa a dalt. Így a Sárkányok földje véleményem szerint nemcsak az örökös, értelmetlen háborúkról szól, mert lehet a sárkányok földje egy család is, ahol erőszak, agresszió, vagy lelki terror teszi pokollá az életet, de lehet a sárkányok földje azokban az emberekben is, akik szenvedélybetegek, és ettől nem tudnak szabadulni. Remélem, ezek mindannyian el tudnak oda jutni, ahogy a dalszöveg végén is szól: »Eljött a pont: most elég!«. A zenekari vágóképeket egy gödöllői raktárépületben rögzítettük, a külső helyszínes jelenetekhez pedig az ország több pontjára utazott el a stáb, hogy az éppen adott korhoz illő környezet jelenjen meg a kisfilmben. Nem volt egyszerű!”

 

 

A közeljövő megmozdulásairól, terveiről így mesélt Zefi: „A múlt szombati volt az idei utolsó Mobilmánia-bulink, mert utána egy kicsit elvonulunk próbálni, ugyanis január 13-án és 14-én egy dupla koncertet adunk a nemrég megnyitott Barba Negra Red Stage-ben. A pénteki napon 100% Mobil – ahol csak a régi P.Mobil-dalainkat játsszuk –, szombaton pedig 100% Mánia, amikor is a 2008-tól elkészült Mobilmánia-dalaink lesznek műsoron! Mindkét napra kétórás, nagyszabású koncerttel készülünk, ráadásul két különböző színpadképpel állunk majd a rajongóink elé. Ehhez az eseményhez időzítve szeretnénk megjelentetni a tavalyi arénás koncertünk DVD változatát. Ha még egy picit előre tekintünk, elárulom, hogy 2023-ban érkezik majd egy új Mobilmánia-sorlemez, és ehhez kapcsolódó bejelentés, hogy január 1-től Szijártó Zsolt is a zenekar tagja – tehát visszaáll a kétgitáros felállás –, így az új albumot is vele készítjük majd el. Valamint év végén újra az Arénába megyünk, legalábbis így szeretnénk.”
A Rock1 rendszerében lehet a pénteki 100% Mobil és a szombati 100% Mánia koncertre külön-külön is jegyet kapni, de kapható kétnapos bérlet is kedvezményes áron, további részletek az események Facebook-oldalán: január 13 és január 14.

Mobilmánia

Megosztás