Bartók Béla ’Este a székelyeknél’ című műve alapján készült a Sessions In The Village, az ehhez készített klipet tálalja fel a Mandoki Soulmates elsőként az ‘Utopia For Realists: Hungarian Pictures’ tartalmából.

Leslie Mandoki

Leslie Mandoki még tavasszal jelentette be, hogy az Inside Out Music istállójához írt alá, szerződésük értelmében pedig a német kiadó ismét megjelenteti a ’Hungarian Pictures’ lemezt, de egy úgynevezett Visual Album Edition formában. Az újrakevert és remaszterizált hangzással érkező lemez mellé a vizuális körítés Blu-ray lemezen jelenik meg, mindez szeptember 24-én kerül a boltokba ‘Utopia For Realists: Hungarian Pictures’ címmel. A bónuszok között az a koncertfilm is helyet kap, amelyet a berlini fal leomlásának harmincéves évfordulója alkalmából készített a Soulmates, és amelyen teljes egészében eljátszották a Németországban abban az évben megjelent ’Hungarian Pictures’-t.

 

 

A Sessions In The Village-ről így mesélt Leslie: „Bartók Béla a zene egyesítő erejébe vetett hittel, a nemzetiszocializmus lángjainak Európát elborító fenyegetése idején alkotta meg remekművét, amely új albumunk alapjául szolgált. Ezek a kompozíciók még több mint 70 évvel a halála után sem veszítettek semmit aktualitásukból, mi sem természetesebb tehát, mint hogy a progresszív rock köntösében térjenek vissza a társadalmi relevanciához. A roma zenei hagyományok egyik zsenije, a legendás magyar zongorista, Szakcsi professzor zongoraintrójával kezdődő, majd lányom, Júlia lélekbemarkoló előadásában megszólaló dal olyan világsztárok szólóiban éri el zenei csúcspontját, mint Cory Henry, Randy Brecker, Bill Evans vagy John Helliwell, mielőtt a különböző szólamok a nagy fináléban egyesülnének.”

Az Inside Out Music boltjában már előrendelhető a hagyományos CD, a CD+Blu-ray lemezeket rejtő mediabook és a 2 LP+CD változat is LP méretű booklettel.

Megosztás