A Sons Of Apollo és a Black Country Communion billentyűse lerántotta a leplet kilencedik szólólemezéről, amely ’Vortex’ címmel érkezik július 1-én.

Derek Sherinian

Már régóta tudjuk, hogy Derek Sherinian újabb albumot készített a pandémia alatt. A 2020-as ’The Phoenix’ után most is a szerzőtársa, producere és dobosa Simon Phillips, basszusgitáron pedig Tony Franklin szállt be. Ahogy legutóbb már említettük, a billentyűs új lemezén nagyszerű gitárosok játékát hallhatjuk, akik Steve Stevens, Joe Bonamassa, Steve Lukather, Zakk Wylde, Ron „Bumblefoot” Thal, Michael Schenker, Mike Stern és Nuno Bettencourt. Derek a ’Vortex’ érkezése kapcsán így nyilatkozott: „Nagyon boldog vagyok, hogy bejelenthetem új albumom, a ’Vortex’ megjelenését. Simon és én mindig igyekszünk minden egyes kiadvánnyal túlszárnyalni magunkat, és biztos vagyok benne, hogy most elértük a célunkat. A ’Vortex’ a ’The Phoenix’ folytatása, azonban úgy érzem, hogy a dalok erősebbek ezen az új albumon. Úgy jellemezném, mint egy hetvenes évekbeli fúziós lemezt, csak újabb, súlyosabb, modernebb hangzással”.

 

 

A gitárosok szerepléséről és kiválasztásáról így mesélt: „A gitáros kiválasztása már az írás során egyértelmű volt. Ahogy Steve Stevens esetében együtt írtuk a dalt, úgy természetes volt, hogy ő is játsszon velem. Mindig is rajongtam Nuno Bettencourt játékáért, és örülök, hogy végre együtt dolgozhattunk egy lemezen, olyan Van Halen-lendület van a játékában, amit imádok. Mindketten 1966-ban születtünk, a kínai horoszkóp szerint a ló évében. Michael Schenker pedig hosszú évek óta az egyik hősöm, megkért, hogy játsszak az ’Immortal’ című albumán, cserébe megígérte, hogy a Die Kobra című dalomban viszonozza. Szerettem volna egy olyan dalt írni, amelyet a kedvenc Schenker-számaim ihlettek, Zakk Wylde pedig kiteljesítette ezt a szerzeményt.Tony Franklin és Simon Phillips szimplán szokás szerint remek munkát végeztek.”

Az Inside Out Music gondozásában megjelenő ’Vortex’ július 1-től lesz elérhető a lemezboltokban, nyolc dalt hallhatunk rajta, amelyek egyesítik a rock, a funky, a prog és a jazz elemeit, persze Derek egyedi interpretációjában.

’Vortex’ dallista:

01. The Vortex (közreműködik Steve Stevens)
02. Fire Horse (közreműködik Nuno Bettencourt)
03. Scorpion
04. Seven Seas (közreműködik Steve Stevens)
05. Key Lime Blues (közreműködik Joe Bonamassa, Steve Lukather)
06. Die Kobra (közreműködik Michael Schenker, Zakk Wylde)
07. Nomad’s Land (közreműködik Mike Stern)
08. Aurora Australis (közreműködik Ron „Bumblefoot” Thal)

Derek Sherinian

Megosztás