Megérkezett a lemezboltokba a ’Lost Not Forgotten Archives’ hetedik kiadványa, az ’Awake Demos (1994)’, amely abban a sorrendben mutatja be a ’Awake’ dalait, ahogyan egykor megírták.

Az Inside Out Music a Dream Theater jelenlegi kiadójaként egy gyűjtői sorozatban adja ki a zenekar régi, korábban az Ytsejam Records által birtokolt archív felvételeit feljavított hangzással és korábban meg nem jelent bónusztartalommal felturbózva. A ‘Lost Not Forgotten Archives’-széria legújabb darabja a ’The Majesty Demos (1985-1986)’ után érkező ’Awake Demos (1994)’, amelynek segítségével az ’Awake’ dalírási folyamatát ismerhetjük meg. A banda a turnéról hozott ötleteit kezdte el kidolgozni a New York-i Prince Studiosban, ezek között szerepelt a The Mirror kezdőriffje, az Erotomania egy szakasza, és a The Silent Man alapja is. A többi szerzemény is gyorsan megszületett, a javarészt közösen megírt dalokat 1994 júliusában rögzítették Los Angelesben, a munkálatok befejeztével Kevin Moore billentyűs – aki önállóan írta a legendás Space-Dye Vestet, illetve ő jegyzi a 6:00 és a Lie szövegét – bejelentette, hogy kilép a zenekarból.
A ’Lost Not Forgotten Archives – Awake Demos (1994)’ kilépett a hivatalos bootleg státuszból, a kiadvány kapható digipak CD-n, fekete, 500 példányban limitált átlátszó és égszínkék dupla vinyl+CD formátumban, és elérhető a népszerű streaming platformokon is, az alábbi hivatalos lejátszási listára klikkelve pedig a teljes anyag meghallgatható.

 

 

Megosztás