Lehetséges az, hogy Münchenben, New Yorkban vagy épp Pekingben élő zenészek közös koncertet adjanak a világhálón? Leslie Mandoki és barátai holnap így mutatják be élőben a ’Hungarian Pictures’-t!

Leslie Mandoki

A Mandoki Soulmates egy interneten közvetített koncerttel jelentkezik március 26-án, amely helyi idő szerint 19 órakor kezdődik. Az eseményen kiváló zenészek szólaltatják meg élőben a magyar születésű Mándoki László legutóbbi lemezét, a ’Hungarian Pictures’-t. A muzsikusok nem egy helyen lesznek, hanem a Covid-19 okozta járvány miatt mindenki máshol, saját otthonában vagy stúdiójában kapcsolódik be a műsorba: Ian Anderson Oxfordban, Nick van Eede Londonban, Till Brönner Berlinben, Szakcsi Lakatos Béla Budapesten, Jane Xie Sanghajban, John Helliwell Liverpoolban, Steve Bailey Bostonban, Al Di Meola New Yorkban, Peter Maffay a Starnbergi-tónál, Jesse Siebenberg San Franciscóban, Cory Henry Los Angelesben, Deobrat Mishra Delhiben, Mike Stern New Yorkban, Margarita Moszkvában, Randy Brecker Long Islanden, Bill Evans Nashville-ben, Sirreal Pekingben, Richard Bona Miamiban, Moto Fukushima Tokióban, Julia Mandoki pedig Amszterdamban. Maga Mandoki és zenészei Tony Carey-vel kiegészülve pedig München közelében lesznek egy stúdióban. A nem mindennapi előadásról egy rövid előzetest már megnézhetünk.

 

 

A főszereplő Leslie Mandoki így nyilatkozott a bemutató kapcsán: „A járvány lehetetlenné tette az olyan koncertek megrendezését, ahogy szeretjük és ismerjük azokat. Mindazonáltal nem pihenhetünk, hangosabbnak kell lennünk, mint valaha! Azok a globális változások, amelyekkel most az emberiség szembenéz – a járványok, a gazdasági és pénzügyi válságok, a bevándorlás és az integráció, valamint a klímaváltozás – csak akkor érhetnek véget, ha legyőzzük ezt a határokon átívelő megosztottságot. Ezért a Mandoki Soulmates zenészei a világ minden tájáról közösen, ezzel az online koncerttel emelik fel hangjukat a határokon átnyúló fizikai, kulturális és szellemi megosztottság ellen. A München melletti Starnbergi-tónál található stúdiónkban Tony Carey-vel és a Soulmates együttes többi helyi tagjával játszunk. Los Angelesben, New Yorkban, Bostonban, Miamiban, Nashville-ben, Londonban, Berlinben, Tokióban, Sanghajban, Pekingben, Delhiben és Moszkvában élő »lelki társaink«, a Soulmates többi tagja digitálisan kapcsolódnak a színpadunkhoz. Mindannyian élőben fogunk játszani, akár egy New York-i 52. utcai nappaliban, akár a dél-karolinai tengerparton, akár egy észak-angliai kastély privát alagsori stúdiójában.”

A nemzetközi ősbemutató hírével egy időben azt is bejelentették, hogy a Mandoki Soulmates az Inside Out Musichoz szerződött, akik az év későbbi szakaszában ismét kiadják legutóbbi lemezét, a ‘Hungarian Pictures’-t, egy úgynevezett Visual Album Edition formában, a vizuális körítés Blu-ray lemezen érkezik, bónusz anyagokkal, újrakeverve és remaszterizálva.

Megosztás