Arjen Lucassen (Ayreon) és Robert Soeterboek (The Cotton Soeterboek Band) régi-új zenekarának, a Plan Nine-nak új kislemezdalához animált videót készített a kiadó stábja a májusban megjelenő album mellé rendelhető képregényfüzet alapján.

Plan Nine

Május 17-én jelenik meg a Lucassen & Soeterboek’s Plan Nine ‘The Long-Lost Songs’ című albuma a Mascot Label Group gondozásában. Ezen az anyagon Arjen Lucassen és Robert Soeterboek közös dalait hallhatjuk, amelyeket még a kilencvenes években készítettek, de eddig a fiókban lapultak, az egykori demókat 2022-ben ismét felvették egykori és új zenésztársaik segítségével. A Before The Morning Comes után második előzetesként az Ice On Fire debütált, amelyről Arjen így mesélt: „Üdv mindenkinek! Örömmel mutatom be nektek a második Plan Nine-klipet, ami az Ice On Fire kislemezhez készült. Nehezünkre esett kiválasztani a második kislemezdalt, mert mindet imádjuk, és annyira különböznek egymástól, így a kiadó választotta ki ezt. Ahogy hallhatjátok, ez eléggé eltér a korábban bemutatott bluesos Before The Morning Comestól. Azt hiszem, egyet fogtok érteni abban, hogy a nyolcvanas éveket idézi, ami nem meglepő, mert 35 évvel ezelőtt írtuk. A klipet Élan López illusztrációi alapján Dionne Mokkenstorm animálta. Reméljük, élvezni fogjátok a sok hülyeséget, szórakozzatok jól és aztán mondjátok el a véleményeteket róla!”

 

 

A ‘The Long-Lost Songs’ a hazai lemezboltokban is előjegyezhető dupla CD-n és vinyllemezen, a kiadványhoz készített exkluzív képregény viszont csak a Mascot Label Group oldalán vásárolható meg. „Nos, mivel nem tudunk visszamenni az időben, de szeretnénk újra 30 évvel fiatalabbnak látszani, amikor még üdék és vagányak voltunk, így jött az ötlet, hogy megkérjük Élant, hogy rajzoljon meg minket így képregény formájában” – mondta Arjen és Robert a spanyol művész, Élan López által illusztrált, a válogatott dalokon alapuló, western díszletek közt játszódó képregényről, mely a régi-új dalok ihlette történeteken vezet végig. Az Ice On Fire által inspirált képsorok animált változata látható a videóban.

Megosztás