A Supersonic Revolution Arjen Lucassen új zenekara. The Rise Of The Starman címmel megérkezett a formáció májusban megjelenő albumának második kislemezdala, amelyet David Bowie Ziggy Stardust figurája ihletett.

Május 19-én debütál a Mascot Label Groupnál az Arjen Lucassen basszusgitáros, Joost van den Broek (Ayreon, Star One) billentyűs, Timo Somers (Vengeance) gitáros, Koen Herfst (Vandenberg) dobos és John “Jaycee” Cuijpers (Praying Mantis) énekes alkotta Supersonic Revolution. A hetvenes éves stílusában íródott ’Golden Age Of Music’ tartalmából a The Glamattack után most a The Rise Of The Starman című előzetes következik, amelyről így mesélt Lucassen:
„Kedves barátaim, itt van a Supersonic Revolution második kislemeze! Sokan azt gondolhatjátok, hogy ez a szöveg David Bowie-ról szól, de részben van csak igazatok, mert valójában az ő kitalált karaktere, Ziggy Stardust van a fókuszban. Ziggy egy földönkívüli volt, akit Bowie a 70-es évek elején alkotott meg a ’The Rise And Fall Of Ziggy Stardust And The Spiders From Mars’ című albumához. Be kell vallanom, hogy sosem értettem igazán a koncepció mélyebb értelmét, de mindent megtettem azért, hogy egy sajátos csavart adjak még hozzá. Idegen lények landolnak a Földön azzal a küldetéssel, hogy kiszabadítsák a gyerekeket, mindössze 5 évük van erre, de reménytelenül kudarcot vallanak. Ziggy meghalt a színpadon, de Bowie tovább él! Nagyon kíváncsi vagyok, hogy ti mit gondoltok erről, jó szórakozást hozzá!”
A ’Golden Age Of Music’ már a hazai lemezboltokban is előrendelhető digipak CD-n és átlátszó-kék vinylen.

 

 

Megosztás