A Rainbow és Malmsteen exénekese visszatér ahhoz a stílushoz, amivel világhírt szerzett, ebben a nagy Deep Purple- és Rainbow-rajongó hírében álló Persuader-gitáros lesz segítségére. Az első dalt, a Master Of Illusiont most mutatták be az augusztusban megjelenő lemezről.

Long Shadows Dawn

A Long Shadows Dawn egy új zenei együttműködés, amelyben a skót énekes, Doogie White (Rainbow, Cornerstone, Yngwie Malmsteen, Michael Schenker Fest, Alcatrazz) és a svéd gitáros, Emil Norberg (Persuader) vesz részt. A zenekar debütáló albuma, az ‘Isle Of Wrath’ augusztus 6-án jelenik meg a Frontiers Musicnál.

 

 

Doogie és Emil a klasszikus ’80-as évek korszakának emlékeit idéző hard rock lemezt készített, de inkább arra gondoljunk, amit a jól ismert ’70-es évekbeli zenekarok csináltak abban az időben, szemben az akkor még éppen csak a köztudatba került bandákkal. Más szóval: időtlen hard rock hangulathoz vezető klasszikus rock hatásokra számíthatunk. Serafino Perugino, a Frontiers Music elnöke elképzelte, ahogyan Doogie a Rainbow stílusában énekel dalokat – mint ahogy néhány évig valóban énekelt is a zenekarban –, és az, hogy Emillel, egy vérbeli Rainbow-rajongóval párosítsák, logikus lépésnek tűnt.

„Mint nagy rajongója annak az öröklődő tradíciónak, mely a Deep Purple-től a Rainbow-n át egészen addig terjed, amit Yngwie Malmsteen felfedezett ebben az alaphangzásban, megpróbáltam megragadni azt, ami miatt szerettem ezeket az albumokat fiatalkoromban. Bár képtelenség leutánozni, de megpróbáltam a saját interpretációmat elkészíteni abból a hangzásból, amely a szerintem mai napig legjobb rockalbumokat jellemzi” – mondta Emil Norberg.

„Azt hiszem, az első Long Shadows Dawn albumon, valami új és izgalmas dolgon dolgozni segített abban, hogy nagyjából sértetlenül vészeljem át a bezártságot. Emilnek és nekem nem volt más tervünk, mint hogy bombasztikus dallamokat írjunk. Néhány dalban merészen a jövőbe tekintettünk, ugyanakkor tisztelettel merítettünk a múlt kútjából. Szövegileg sötétnek, de reményteljesnek szántuk, szomorúnak, de felemelőnek. Azt hiszem, ez sikerült. Remélem, hogy megérinti az emberek lelkét!” – tette hozzá Doogie White.

A Long Shadows Dawn ‘Isle Of Wrath’ című albuma a két tehetség összefogásának gyöngyszeme, melyről meggyőződhetünk az elsőként bemutatott Master Of Illusion nótából is.

‘Isle Of Wrath’ dallista:

01. Deal With The Preacher
02. Raging Silence
03. On Wings Of Angels
04. Star Riders
05. Hell Hath No Fury
06. Master Of Illusion
07. Hallelujah Brother
08. Steeltown
09. Never Wrote A Love Song
10. Where Will You Run To?
11. We Don’t Shoot Our Wounded

Long Shadows Dawn - Isle Of Wrath

Megosztás