A Dream Theater régi-új dobosa, Mike Portnoy a doboktatással foglalkozó Drumeo platform vendége volt, ahol egyetlen meghallgatás után eldobolt egy Nickelback-dalt és elárulta, hogy hajszál híján színpadra lépett Chad Kroegerékkel egy fesztiválon.

Mike Portnoy

A Drumeo több élőzenés videóinterjút forgatott mostanában Mike Portnoyjal, a projekt legfrissebb fejezete egy kihívás volt, amelyben egy ismeretlen dal egyetlen – dobsáv nélküli(!) – meghallgatása után kellett saját dobtémát készítenie. Mike választása az első pár hang alapján a Nickelback Burn It To The Ground című dalára esett.
Elárulta, hogy két éve megkeresték Chad Kroegerék, hogy kisegítené-e őket egy fesztiválfellépésen: „Volt egy hívásom a Nickelback zenekartól 2022 tavaszán. A dobosukat meg kellett operálni és kérdezték, hogy be tudnék-e ugrani helyette egyetlen koncertre. Tetszett a dolog, Chad elküldte a műsort, elkezdtem készülni a fellépésre, ami egy kanadai fesztiválon lett volna. Végül az egész fesztivált lefújták, de akkor is majdnem volt egy bulim a Nickelbackkel. A feleségem és a lányom is azt mondták, hogy biztos ismerem az összes dalukat, de én nem hallgatok rádiót, így fogalmam sincs egyik dalukról sem.”
Miután Mike teljesítette a kihívást, így folytatta: „Ez egy jó nóta! Ettől jobb dobtémát is össze tudtam volna hozni, de ez jött elsőre. Ha végül turnéznom kellett volna velük, azok a koncertek lettek volna életem legszórakoztatóbb fellépései. Kicsit sajnálom, hogy nem jött össze, de most adtam egy kis ízelítőt abból, hogy milyen lehetett volna.”

 

 

Megosztás