A svájci veterán hard rockerek, a Krokus új CD/DVD-kombót jelentet meg ‘Adios Amigos – Live @ Wacken’ címmel 2021. február 19-én. Ám úgy tűnik, a búcsúturnét nekik se sikerül abbahagyni.

Krokus Adios Amigos

Valószínűleg nincs olyan együttes, amely ne álmodozna arról, hogy egyszer a németországi Wacken Open Airen, a metálvilág legnagyobb fesztiválján lépjen fel. A Krokus 2019 augusztusában másodszor játszott ott, ezúttal a nagyszínpadon.

 

 

Chris Von Rohr basszusgitáros mondta: „Varázslatos nap volt ez számunkra! Az első daltól kezdve éreztük, hogy a hangulat, a kapcsolat a közönséggel és a hangzás is remek. Következtetés: hatalmas hard rock bulit adtunk.”

Fernando Von Arb gitáros hozzátette: „A legjobb koncerteket gyakran nem rögzítik, vagy valami technikailag elromlik. Most minden klappolt.”

Az ‘Adios Amigos – Live @ Wacken’ dallistája:

01. Headhunter
02. Long Stick Goes Boom
03. American Woman
04. Hellraiser
05. Winning Man
06. Hoodoo Woman
07. Fire
08. Bedside Radio
09. Rockin’ in The Free World
10. Eat The Rich
11. Easy Rocker
12. Heatstrokes
13. Drumdog On The Loose
14. Quinn The Eskimo

Krokus - Adios Amigos

Áprilisban a Krokus bejelentette, hogy kénytelen elhalasztani legutolsó koncertjeit az Amerikai Egyesült Államokban és Kanadában a földkerekséget sújtó koronavírus-járvány miatt. A 13 napos turné eredetileg szeptember 18-án kezdődött volna a texasi Dallasban és október 10-én a kaliforniai West Hollywoodban, a Whisky A Go Go-ban fejeződött volna be. Az énekes Marc Storace azt mondta: „Okvetlenül befejezzük ezt a turnét, amikor csak lehetséges. A Krokus méltón és megfelelő módon akarja befejezni karrierjét. Még mindig túl sok szórakozás és energia van ebben. Tart, amíg tart.”

Még 2018 szeptemberében a Krokus bejelentette, hogy búcsúturnéra indul ‘Adios Amigos’ néven, mielőtt lehúznák a rolót. Akkor azt mondták, hogy utolsó koncertjükre 2019. december 7-én kerül sor a svájci Zürichben, a Hallenstadionban. 2019 júniusában azonban a frontember Marc Storace üzenetet tett közzé a Facebookon, jelezve, hogy a zenekar további koncerteket is játszik a zürichi dátum után. Amikor a Krokus először bejelentette elhatározását a búcsúturnéra, az együttes egy nyilatkozatában kifejtette: „A Krokus show-k mindig különlegesek voltak, és ilyeneknek is kell maradniuk. Ezért döntöttünk úgy, hogy abbahagyjuk, amikor még nagyon jól megy. Így kell a rajongóknak emlékezni ránk.”

A csapat közben megkapta a Sony Musictól az összességében eladott 15 millió lemez után járó sokszoros platinát.

Krokus

Megosztás