Ahogy sok más zenekar, a Kreator is a stúdióban próbálja elütni azt az időt, ami a koronavírus okozta kényszerleállásból adódott. Azt még nem tudni, hogy a 2017-es ‘Gods Of Violence’ folytatása pontosan mikor lát napvilágot, de a zenekar gitárosa, Sami Yli-Sirniö azért elárult néhány apró részletet.

Kreator

A Kreator gitárosa, Sami Yli-Sirniö megerősítette az olasz Poisoned Rock weboldalnak, hogy a zenekar stúdióba vonult a németországi Essen városában, hogy elkezdhesse a következő album dalainak írását, és a demófelvételek készítését. A 2017-es ’Gods Of Violence’ folytatása a Kreator első albuma lesz Frédéric Leclercq (ex-Dragonforce) basszusgitárossal, aki tavaly csatlakozott a bandához. Sami szerint nincs meghatározva a Kreator új anyagának megjelenési dátuma, de legkorábban jövő nyár előtt érkezhet. „Az új lemez munkálataival töltött idő nagyon szórakoztató, a zenekarban pedig nagyon jó a hangulat. Jelenleg ezek kreatív idők a Kreator számára.” – mondta.

 

 

A Kreator dalszerzési folyamatáról így beszélt: „A Kreator fő zeneszerzője egyértelműen Mille Petrozza. A demóit elküldi nekünk, melyeket együtt rendszerezünk és új ötletekkel bővítünk, valamint próbáljuk továbbfejleszteni azokat. Természetesen néha mi is hozzuk a saját ötleteinket. Ezt csináljuk most is, és próbáljuk a lehető legjobb eredményt elérni, mert nagyon keményen akarunk dolgozni az új albumon.” A zenekar zenei evolúciójának témájáról Yli-Sirniö a következőket mondta: „Szeretem úgy gondolni, hogy folyamatos fejlődésben vagyunk, hogy mindig keressük az új dolgokat. Egy idősebb zenekarnál – mint mi, akik rengeteg lemezt készítettünk együtt – mindig az a legnehezebb feladat, hogy új irányból, új perspektívából lássunk rá minden egyes albumra. Ez a nehéz és a kihívásokkal teli része a dolognak, amit egyébként nagyon kedvelek. Mivel Fred személyében új tagja is van az együttesnek, rengeteg új ötlet és látásmód landolt nálunk, ami fantasztikus. Mindemellett ő egy csodálatos gitáros is.”

Megosztás