Dupla CD-n is kihozza a Nuclear Blast a finn csapat szülővárosában adott koncertjét. Előzetesként pedig a ’Queen Of Time’ egyik tételét, a Daughter Of Hate-et mutatták be.

Amorphis

Miközben a koncertek és az ujjongó tömeg rég elveszett visszhangnak tűnnek napjainkban, a finn csapat visszahoz valamit abból a páratlan energiából, melyet oly kétségbeesetten hiányolunk a karanténintézkedések kezdete óta. Az Amorphis szülővárosában adott koncertet még 2019. december 7-én, akkor még nem tudták, hogy az utolsók egyike volt ez, még a pandémia 2020 eleji beköszönte előtt. A hatosfogat egy 15 dalból álló másfél órás utazásra hív a múltba, bemutatva az elmúlt 30 év legjobb dalait, melyek által Finnország egyik legjobb metálcsapatává váltak.

 

 

„A helsinki Ice Hall, mit is mondhatnék… ugyanezen a helyen olyan zenekarok léptek fel, mint a Deep Purple, az Iron Maiden, a Metallica és még sok más a nyolcvanas években, gyerekkorunkban – nosztalgiázott Tomi Koivusaari gitáros. – Biztos vagyok benne, hogy mindannyian erről álmodtunk, hogy egyszer majd ott fogunk fellépni, a szülővárosunkban, Helsinkiben, ahol harminc éve kezdődött az Amorphis története. Mondhatom, különleges érzések fognak el minket ezzel a bulival kapcsolatban, ez volt az utolsó az azévi finnországi turnén. Azt gondolom, ez a felvétel őszinte képet ad arról, hogyan játszunk élőben, semmit sem változtattunk rajta utólagosan, természetesen a keverést és maszterizálást kivéve. Amikor meghallgattam nemrég, akkor jöttem rá, mennyire hiányzik a koncertezés. És ebben az őrült szituációban még csak fogalmunk sincs, mikor lesz lehetőségünk újra játszani. Szóval, maradjatok egészségesek, vigyázzatok magatokra, reméljük, rövidesen találkozunk veletek a turnén!”

Ahogy a múltkor már említettük, a ’Live At Helsinki Ice Hall’ bekerül az Amorphis történetét összefoglaló ’Vinyl Collection 2006 – 2020’ díszdobozba is, de ennek megjelenésével egy időben, május 21-én mindenki számára elérhető lesz a dupla digipackos CD és a digitális verzió is. A koncertfelvétel tartalmából a Daughter Of Hate az első felvezető.

’Live At Helsinki Ice Hall’ dallista:

01. The Bee
02. Heart Of The Giant
03. Bad Blood
04. The Four Wise Ones
05. Into Hiding
06. Sampo
07. Wrong Direction
08. Daughter Of Hate
09. Against Widows
10. My Kantele
11. The Golden Elk
12. Pyres On The Coast
13. Silver Bride
14. Black Winter Day
15. House Of Sleep

Megosztás