Ötszámos EP-t ad ki jövőre a német power metal alakulat, amelyre egy vadiúj nóta mellett a ’Metal Commando’ lemez balladáját is újravették, de ezúttal Tarja Turunennel kiegészülve.

Primal Fear

A német power metal brigád 2021. április 9-én egy ötszámos EP-lemezt jelentet meg ’I Will Be Gone’ címmel. A címadó dal legutóbbi lemezük balladájának exkluzív, új változata, amiben a Nightwish korábbi énekesnője, a finn Tarja Turunen is szerepel. A lemez már előrendelhető a kiadó oldalán.

 

 

Az I Will Be Gone egy teljesen új és mélyen melankolikus hangulatot kap Tarja hihetetlenül érzelmes előadásában, bemutatva a Primal Fear egy másik oldalát. Nem ez az egyetlen meglepetés a kiadványon, a Vote Of No Confidence egy korábban kiadatlan, félelmetesen jó dal. A több mint hatperces dühös himnusz bepillantást enged a következő album világába. A korábban csak a ’Metal Commando’ limitált kiadásán szereplő három nóta egészíti ki ötszámossá ezt a lemezt. Mindezekkel együtt az ’I Will Be Gone’ jóval több, mint még egy bőr lehúzása egy sikeres albumról.

Mat Sinner, a zenekar basszerosa így nyilatkozott az újrafelvett balladáról: „Három híres énekes volt a listánkon. Az, hogy Tarját sikerült rábeszélnünk, hogy szerepeljen a dalban, mindannyiunk számára öröm. A dalban és a videóban való együttműködés nyugodt és profi légkörben folyt, nagy élmény volt azért is, mert Tarja és Ralf hangja hihetetlenül passzolt egymáshoz. Most egy egyedülálló fejezettel bővíthetjük a Metal Commando-sagát. Mindannyian nagyon büszkék vagyunk erre a lemezre.”

A finn ikon csak megerősíteni tudta Mat véleményét: „Nagyon örültem a felkérésnek, hogy szerepet vállaljak ebben a gyönyörű Primal Fear-nótában. Évekkel ezelőtt közel egy időben kezdtük a karrierünket, és most esélyt kaptunk végre a közös munkára. Szeretem ezt a dalt és személy szerint nekem segített abban, hogy kapcsolatban maradjak a rockkal ebben az évben, még ha csak a stúdióban is ezúttal. Nagyon remélem, hogy az embereknek tetszeni fog ez a közös dal, és örömet okoz számukra ezekben a nehéz időkben, amiket jelenleg átélünk!”

Az ’I Will Be Gone’ különböző színű és -alakú vinyleken, digipack CD-n és persze digitális formában jelenik meg 2021. április 9-én a Nuclear Blast Records kiadónál. A címadó nóta eredeti verziója itt hallgatható meg:

Az ’I Will Be Gone’ számlistája:

01. I Will Be Gone (feat. Tarja Turunen)
02. Vote For No Confidence (kiadatlan dal)
03. Rising Fear (limitált ’Metal Commando’ bónuszdala)
04. Leave Me Alone (limitált ’Metal Commando’ bónuszdala)
05. Second To None (limitált ’Metal Commando’ bónuszdala)

Primal Fear + Tarja - I Will Be Gone

Megosztás