fbpx

A KISS dubai koncertjéről már írtunk a szilveszteri előadás előtt, most az utólagos véleményekből mazsoláztunk, illetve ha akarod, akár meg is nézheted a teljes műsort.

KISS 2020

Állítólag a közvetítés rosszul indult, a Detroit Rock City első 20 másodperce lemaradt. Sebaj, az utólag feltett verzióban elejétől fogva meg lehet tekinteni. A másik sokaktól elhangzott kifogás az volt, hogy Dubaiban cenzúrázták a KISS-t! Néhol meg kellett változtatni a dalszövegeket. Az iszlám törvényei szerint tilos bizonyos dolgokról olyan nyíltan beszélni, mint ahogy némelyik dalban elhangzik, a rendezvény megtartását ahhoz a feltételhez kötötték, hogy bizonyos sorok nem hangozhatnak el a koncerten. A műsorösszeállítás megváltoztatása helyett Paulék a kisebb ellenállás irányába mozdultak el, átírták azt a pár sort. Így lett a God Of Thunder refrénjében a „The spell you’re under, Will slowly rob you of your virgin soul” helyett „The spell you’re under, Will slowly rob you of your secret gold”, vagy a 100,000 Yearsben „It must have been a bitch, while I was gone” helyett „It must have been a trip, while I was gone”. [Így lett a nemkívánatos szűz lélekből titkon őrzött arany, illetve a ringyóból utazás.] Ugyanezen okból maradt el Gene vért köpő jelenete is a God Of Thunder elején, de az animációt már nem tudták újragyártani, így a kivetítőn Gene megsokszorozott feje véres állal látható, míg a közeliken tisztán látszik, hogy az igazi arcán érintetlen a fehér festék.

Amit még sokan kifogásoltak, hogy a rendező nem volt egy KISS-rajongó, mert sokszor fontos jelenetek kimaradtak, néha nem a szólózó gitárost vette a kamera, és Gene tűzköpő jelenetét is túl közelről vették ahhoz, hogy teljes egészében látsszon a lángcsóva.

Ezek után nézzük, milyen volt maga a koncert. A videókat a számok eredeti játszási sorrendjébe raktuk.

Detroit Rock City

Shout It Out Loud

Deuce

Say Yeah

I Love It Loud

Heaven’s On Fire

Tears Are Falling

War Machine

Lick It Up

Calling Dr. Love

100,000 Years

Cold Gin

God Of Thunder

Psycho Circus

Parasite

Love Gun

I Was Made For Lovin’ You

Black Diamond

Ráadás:

Beth

Strutter

Do You Love Me?

Rock And Roll All Nite


A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!


 

Megosztás