Megjelent K. K. Downing pazar életrajza, amelyben kendőzetlen őszinteséggel mesél a Judas Priestben eltöltött időkről és a távozásához vezető konfliktusokról.

K.K. Downing - Éjjel-nappal Judas Priest

„A vége az lett, hogy amikor elindult az intrónk, mi Scott-tal még mindig abban a nyomorult autóban ültünk. Rob eközben kihajtott a színpadra a motoron, mit sem sejtve arról, hogy a stábot értesítették a késésünkről, és emiatt a díszlethez tartozó lépcsősort visszaengedték a kiinduló pozíciójába. Minden füstben és szárazjégben úszott, és hatalmas volt a zaj, hozzá pedig nem jutott el semmilyen információ, úgyhogy kigurult a Harley-val, és nyílegyenesen belerongyolt a lépcsőbe. Bamm! Rob öntudatlanul hevert a színpadon. Mi eközben Scott-tal még mindig a kocsiban ültünk. Végül aztán valahogy csak odavergődtünk, úgyhogy újraindították az intrót – arról ugyanis senki sem tudott, hogy Rob agyrázkódást kapott. Aztán végigjátszottuk ének nélkül a műsort nyitó Hell Bent for Leathert is, de még mindig nem vette észre egyikünk sem, hogy a frontemberünk ott fekszik valahol a szárazjégfelhő közepén.”

 

 

Noha az elmúlt másfél évtizedben új lemezek helyett egyre gyakrabban szolgáltatták legendás zenészek önéletrajzai az aktuális szenzációt a metalzene világában, a stílus alapegyütteséből, a Judas Priestből eddig még senki sem vállalkozott a memoárírásra. Ezt a hiányt pótolja ‘Éjjel-nappal Judas Priest’ című kötetével a zenekar alapító gitárosa, K.K. Downing, és fel is nő az elvárásokhoz: könyve nyugodtan odatehető Ozzy OsbourneLemmy Kilmister és Bruce Dickinson önéletrajza mellé, amelyeket mostanra egytől egyig klasszikusként jegyez a közönség.

K.K. Downing az 1969-ben Birminghamben alakult, korszakos jelentőségű heavy metal banda, a Judas Priest alapító tagja és gitárosa volt 2011-ig. A zenekarbeli társával, Glenn Tiptonnal létrehozott keményebb, ikergitáros hangzás, a harapós riffek és a váltott szólók óriási hatással voltak a műfajra, és a brit heavy metal új hullámához (NWOBHM) vezettek. Downing volt az, aki először jelent meg a színpadon a műfaj későbbi védjegyévé vált, szegecsekkel kivert, láncos bőrszerkóban. Könyvében az együttes pályafutását végigkísérő, izgalmas sztorik mellett kitér a zenekaron belüli konfliktusokra is, melyek végül a banda elhagyására késztették.

A könyv a Trubadúr kiadó oldalán, IDE kattintva vásárolható meg.

Megosztás