A Judas Priest koncertjeinek fontos kelléke a motor. Rob Halford elmesélte, hogy került annak idején először a színpadra.

Rob Halford Bike

Manapság már nehéz azokra az időkre visszaemlékezni, amikor a Judas Priest koncertjeinek nem volt része a színpadon bőgő motorkerékpár. Egy minapi interjúban Rob Halford felidézte, hogyan lett a show része a jármű: „Egy klubban valahol az Egyesült Királyságban először játszottuk a Hell Bent For Leather dalunkat, a színpadon tettük a dolgunkat úgy, mint akárhol máshol. Kint végig motorok álltak a parkolóban. Hirtelen azt mondtam: »Tök vagány lenne, ha egyet közülük felcibálnánk a színpadra, miközben a Hell Bent For Leathert nyomjuk.« Beszéltem pár motorossal, vázoltam a szitut és ők egyből mondták, hogy oké, lehet. Az egyik még mondta is, hogy az övé nagyobb, mint a többieké, azt vigyük. Megkaptuk a motort, felvettem a bőrdzsekim, az egész olyan volt, mint egy spontán kinyilatkoztatás, és úgy tűnt, 100 százalékosan illeszkedik abba a show-ba. És aztán a végén az ember úgy jött le a színpadról, hogy: »Na, valami történt!« A megjelenés, a megszólalás, az érzés, mind eggyé olvadt abban a motorban, ami most is itt van velünk. Olyan volt, mint egy ‘On The Waterfront’-pillanat, ahogy korábban ‘A rakparton’ című filmben Marlon Brandóval, ott persze nem zenei értelemben. Tessék, összeállt a kép! A rajongók imádták, teljesen begőzöltek.”

 

 

Idevágó hír, amit Ian Hill, a Priest főnöke is megerősített, hogy K.K. Downing és Les Binks is ott lesznek novemberben a Rock And Roll Hall Of Fame ünnepségén, amikor a Judas Priestet beiktatják a Csarnokba.

Megosztás