Nőnapi ajándékként érkezik 2024. március 8-án a Judas Priest új albuma, az ‘Invincible Shield’, de most pénteken bemutatják az első kislemezdalt, a Panic Attacket róla. Múlt szombaton, a Power Trip fesztiválon Glenn Tipton is fellépett a ráadásban, és a hírek szerint a játéka az új albumon is hallható lesz.

Judas Priest

Az angol heavy metal legenda, a Judas Priest új stúdióalbummal jelentkezik 2024. március 8-án. Az ‘Invincible Shield’, amelyet hivatalosan hétfőn jelentettek be, a Priest eddigi 19. stúdióalbuma lesz, a 2018-as ’Firepower’ folytatása. A lemez első kislemezdala, a Panic Attack most pénteken, október 13-án debütál, egyelőre csak egy rövid trailert osztottak meg róla, melynek hangzása alapján elővették az 1986-os ‘Turbo’ albumon használt gitárszintetizátorokat is. „Határozottan van néhány csavar ezen a lemezen – mondta Richie Faulkner gitáros egy korábbi interjúban. – Már korábban is használtam a progresszív szót a zenénkre, abban az értelemben progresszív, hogy nem olyan, hogy verze-refrén-verze-refrén-szóló-refrén-vége. Egy kicsit inkább olyan, mint a Sinner vagy a Tyrant, a hetvenes évekbeli Priest, de semmiképpen sem egy retró album. A hetvenes évek Priestjének hatásai érvényesülnek, de progresszív értelemben, viszont 2023-as hangzással.”

 

 

A Power Trip fesztiválon ismét csatlakozott hozzájuk a ráadásban Glenn Tipton is, aki 2018-ban Parkinson-kórja miatt kénytelen volt visszavonulni a rendszeres turnézástól. A szokásos Metal Gods, Breaking The Law, Living After Midnight hármast adták elő közösen a koncert végén a rajongók ovációjával övezve. Glenn a hírek szerint az új albumon is közreműködött.

Egyelőre csak a borítót osztották meg, de már bejelentették, hogy a Judas Priest a lemez megjelenése után világ körüli turnéra indul másik két veterán brit banda, a Saxon és a Uriah Heep társaságában, a koncertkörút nyitó állomása pár nappal az új lemez megjelenése után, március 11-én lesz  Glasgow-ban.

Judas Priest - Invincible Shield
(A címlapon James Hodges fotója)

Megosztás