A legendás Judas Priest frontembere, Rob Halford mesélt arról, hogyan került vissza a repertoárba az első lemez címadó dala.

Judas Priest Rob Halford

Az Ultimate Classic Rockkal beszélgetett Rob Halford a Judas Priest zenekar 50 éves jubileumi turnéjáról, és szóba került, hogy az 1974-es debütalbum címadó dala is bekerült a turnéprogramba és a múlt hónapban a Bloodstock fesztiválon 45 év után először hangzott el színpadon: „Mindannyiunknak volt egy listánk, hogy mi kerüljön a műsorba. A Rocka Rollát én dobtam fel, és Glenn [Tipton, gitáros] azt mondta, »nem hiszem, hogy ez működni fog.« Én meg rávágtam, hogy szerintem sem fog működni, de nem lenne-e nagyon király, ha megcsinálnánk, hiszen mégiscsak ez a zenekar első albumának címadó dala. És így, amikor elmentünk a próbákra és jammelni kezdtünk, Richie [Faulkner, gitáros] egy kicsit csavart rajta; dupla tempóban nyomtuk és némileg módosította a hangszerelést is. És akkor már úgy éreztem, ez így biztosan be fog válni. Szóval még a Bloodstock előtt egy icipicit elkotyogtam, és amikor aztán bejött, egyszerűen euforikus érzés volt. Soha, de soha a zenekar történetében (!) nem játszottuk élőben, és most mégis megtörtént… Újra olyan érzés volt, mint abban a pillanatban, amikor a lábad először hozzáért a heavy metal focilabdához és a játék elkezdődött, imádtam!”

 

 

A setlist.fm statisztikái szerint ugyan 1974 és 1976 között kis klubokban játszották néhányszor a Rocka Rollát, de miután a ‘Sad Wings Of Destiny’-vel befutott a zenekar, sohasem vették újra elő, az ‘Epitaph’-turnén is a Never Satisfiedot mutatták be a debütalbumról. Ennyi fellépéssel a háta mögött nem csoda, ha az énekes már nem emlékszik minden egyes koncert minden egyes dalára, vagy csak úgy értette, hogy ekkora közönség előtt még sohasem játszották a dalt. Mindenesetre örülünk, hogy élőben hallhatjuk őket, és hogy még mindig képesek megújítani a repertoárt, nem úgy, mint egyes megkövesedett rockbandák.

Megosztás