Még mielőtt mindenki a legrosszabbra gondolna: a Metal God eredményei jók, a jelenlegi állás szerint szervezete legyőzte a kórt!

Egy pénteki interjúban Rob Halford arról mesélt, hogy 2020-ban, a lezárások alatt prosztatarákkal kezelték. Nem volt újkeletű a dolog, mert már 2017-ben felfedezték nála a betegséget, ám tavaly tavasszal olyan stádiumba jutott a tumor, hogy lépni kellett. Halford nem a sugárkezelés, hanem a műtéti beavatkozás mellett döntött, amit 2020. július 5-én sikeresen elvégeztek. Ám ezzel még nem volt vége a megpróbáltatásoknak, mert ez év elején újabb elváltozást találtak az énekes prosztatáján, amelyet ezúttal sugárkezeléssel fékeztek meg, továbbá egy áttétet fedeztek fel a vakbelén, amit sebészi úton távolítottak el. A legújabb eredmények azt mutatják, hogy szervezete teljes egészében megszabadult a gyilkos kórtól.

 

 

Halford a nálunk is megjelent ’Confess’ önéletrajzának újrakiadásában már szentel egy fejezetet betegségének, részletesen beszámolva a küzdelmeiről. „Strapás egy év, nem tagadom, de most már túl vagyok rajta. Olyan volt, mint a legalaposabb MOT-teszt, amit egy Metal God csak kaphat [MOT teszt: Nagy- Britanniában a legtöbb háromévesnél idősebb autó évenkénti műszaki vizsgálata].
Sajnos, a betegségek nem kímélik a Judas Priestet, hiszen 2018-ban Glenn Tipton vonult vissza az aktív turnézástól Parkinson-kórja miatt, pár hete Richie Faulkneren hajtottak végre életmentő szívműtétet, most pedig Rob Halford fedte fel a daganatos betegségét. Minden érintettnek a legjobbakat kívánjuk.

Megosztás