A Crown Of Horns egy középtempós dal a Judas Priest új lemezéről. Richie Faulkner szerint ne is keressünk balladát az albumon.

Judas Priest

Richie Faulkner gitáros korábban azt mondta, az ‘Invincible Shield’, a Judas Priest március 8-án megjelenő új lemeze egy kicsit progresszívebb lesz, mint elődje, a 2018-as ‘Firepower’, de tisztázta, hogy azért Dream Theaterré sem váltak. „Azt hiszem, a »progresszív« szó különböző embereknek más-mást jelent, szóval ez nem egy szuper komplex Dream Theater-varázslat, de szerintem progresszív abban az értelemben, hogy van benne néhány csavar, és nem igazán követ semmilyen forgatókönyvet, ha nem muszáj. Az első kislemezdalban, a Panic Attackben például két szóló is van, az egyik rész 7/8-os ütemben szólal meg, van benne kétfajta bridge, szóval egy kicsit kilóg az átlagból. Ezt találtuk ki, hogy legyen kicsit progresszívebb, mint az előző. Amikor zenét komponálok, általában a riffek az elsők. Leülök a gitárral, és a gitár valahogy előcsalja belőlem ezeket, és úgy alakult, hogy néhány ilyen rész egy kicsit szokatlanabb volt, tempóváltásos dolgok, különböző ütemek, ilyenek, és ez máris magától megadja a lemez saját karakterét. Glenn Tiptonnal együtt írtuk a gitárszólamokat és a zenei részeket, Rob pedig az énekdallamok nagy részét és a dalszövegeket. Ez egy elég intenzív lemez, nincs igazán olyan pillanata, ahol egy ballada vagy valami ilyesmi elférne.”

 

 

A lemezről bemutatott harmadik dalról, a Crown Of Hornsról sem mondható, hogy ballada lenne, bár a korábbi kettőnél dallamosabb. Egyelőre csak szöveges videóval dobták piacra, de reméljük, hogy a Panic Attackhez és a Trial By Fire-höz hasonlóan utólag ez is kap klipet is.

A Judas Priest a Saxon és a Uriah Heep társaságában turnézik, Prága, Krakkó, Bécs a legközelebbi helyszínek, az április 1-i bécsi koncertre még van pár jegyünk.

Megosztás