A blues rock szupersztárja új koncertfelvétellel jelentkezik. A ’Royal Tea’ album megjelenés előtti livestream bemutatója júniusban mindenki számára elérhető lesz fizikai kép- és hanghordozókon is.

Joe Bonamassa

Az előző évben, amikor a Covid-19 okozta világjárvány leállította a turnékat, Joe Bonamassa olyat tett, amit a rajongói még nem láthattak tőle. Összeállított egy koncertműsort, amit az interneten közvetítettek, Nashville ikonikus helyszínén, a Ryman Auditoriumban adták a bulit, amelyet a világ 44 országából követtek. A fenomenális előadás központjában Joe akkor még megjelenés előtti lemeze, a ’Royal Tea’ állt. Az eseményt rögzítették és ’Now Serving: Royal Tea Live From The Ryman’ címmel adja ki a Mascot Label Group CD-n, vinylen, DVD-n és Blu-rayen is, az utóbbiak felkonferálását Jeff Daniels, a híres színész vállalta. 13 dalt hallhatunk élőben, a csaknem teljes ’Royal Tea’ mellett a 2000. évi debütáló Bonamassa-albumról egy Rory Gallagher-, egy Free– és egy Jethro Tull-feldolgozást, illetve egy 50 évvel ezelőtti Yes-dal egyik tételét, amely csak a 2008-as ’Live From Nowhere In Particular’ koncertalbumon jelent meg idáig.

 

 

A gitáros így emlékezett vissza az estére: „Mindig is szerettem volna filmre venni egy koncertet a legendás Ryman Auditoriumban, igazán megtisztelő, hogy ott lehettünk és játszhattunk nyolc és félszer az elmúlt tíz évben. A közönség mindig velünk pörgött felvillanyozva, lereagálták minden megmozdulásunkat. A legjobb érzés, amikor egy ilyen bensőséges élményt és zenei utazást együtt élsz át 2300 emberrel. Nagyon szeretem ezt a helyet, ami egyfajta nemzeti kincsünk, meg hát közel van a házamhoz is. Itt van még az a bizonyos fél alkalom. Nagyon hiányoztatok! A koncert minden szereplőjének jó érzés a színpadon lennie, de ez csak veletek lehet teljes, a nagyobbik része ti vagytok a show-nak. A bulit 50 ezer szempár kísérte figyelemmel a TV-k és a monitorok előtt ülve, de senki nem volt ott velünk a koncertteremben, csak 1700 kartonból kivágott nézőfigura, mi meg megpróbáltuk azt képzelni, hogy ti vagytok azok, néhány futó pillanat erejéig talán sikerült is. De a dalok végén jött a síri csönd, csak a saját lépéseink zaja hallatszott. Mindezzel együtt a film pillanatképe egy gyökeresen megváltozott, korlátok közé zárt világnak, amelyben nem szántak nekünk szerepet. Ki tudja, mikor térhetek vissza egy telt házas koncerttel, de bizton állíthatom, hogy nagyon szeretném, és nagyon hiányoztok! Ezért számoljuk ezt az eseményt félnek.”

A kiadó webshopjában már elindult a június 11-én megjelenő ötféle formátum előrendelése, a tartalomból pedig elsőként a Walk In My Shadow és a High Class Girl előadását láthatjuk.

’Now Serving: Royal Tea Live From The Ryman’ dallista:

01. When One Door Opens
02. Royal Tea
03. High Class Girl
04. Lookout Man!
05. Why Does It Take So Long To Say Goodbye
06. A Conversation With Alice
07. I Didn’t Think She Would Do It
08. Beyond The Silence
09. Lonely Boy
10. Cradle Rock
11. Walk In My Shadow
12. A New Day Yesterday / Starship Trooper – Wurm

Joe Bonamassa

Megosztás