Abby és Daniel történetét olyan filmek inspirálták, mint a ’The Others’, ’The Changeling’ és a ’Ghost’, és olyan filmzeneszerzők, mint John Carpenter, Ennio Morricone és Jerry Goldsmith.

Ayreon Arjen Lucassen

A 2017-es ’The Source’ után három évvel valami teljesen mással készült Arjen Lucassen, az Ayreon projekt zeneszerzője és kiagyalója. A ’Transitus’ története 1884-ben játszódik, sötét és nehéz időkben, amikor a kapzsiság, az irigység és az előítélet tombolt. Az eseményeket egy teljesen új történet köré építették, amely nem kapcsolódik az eddigi Ayreon sci-fi világának történeteihez, bár néhány eleme azért mégis találkozik. A téma ezúttal egy gótikus kísértettörténet, amely a horror és a természetfeletti erők elemeit is megjeleníti. Egy sötét és viharos este kezdődik Abby és Daniel története…

 

 

A ’Transitus’ sztoriját olyan filmek inspirálták, mint a ’The Others’, ’The Changeling’ és a ’Ghost’, és olyan filmzeneszerzők, mint John Carpenter (‘Halloween’), Ennio Morricone (‘Once Upon a Time In The West’) és Jerry Goldsmith (‘Omen’). És persze az elmaradhatatlan rockoperák: a ‘Jesus Christ Superstar’, a ‘Tommy’, a ‘War Of The Worlds’ és a ‘The Wall’. A narrátor szerepét a sci-fi világ egyik ikonikus alakja vállalta, ő Tom Baker. A énekesek listája is impozáns, ahogy a Guessing Game sorozatból már kiderült. A két főszereplő:

Tommy Karevik – Daniel
Cammie Gilbert – Abby

Az all-star szereposztás további résztvevői: Simone Simons, Dee Snider, Joe Satriani, Marty Friedman, Johanne James, Noa Gruman, Marcela Bovio, Caroline Westendorp, Paul Manzi, Michael Mills és Amanda Somerville.

A szeptember 25-én megjelenő lemezre a Mascot Label Group webes boltjában már elindult az előrendelés, ahol az említett képregény mellé megkaphatjuk a 2 CD-s változatot, háromféle színű dupla LP-t, és egy ötlemezes Earbook variációt is. Ennek bónusz CD-lemezein instrumentális változatokat és a Lucassen által felénekelt énekdemókat találunk, ötödikként pedig egy DVD-t, melyen 5.1-es mixet és sok egyéb érdekességet lelhetünk.

’Transitus’ dallista:

CD 1:

01. Fatum Horrificum (A] Graveyard, B] 1884, C] Daniel And Abby, D] Fatum, E] Why?!, F] Guilty)
02. Daniel’s Descent into Transitus
03. Listen to My Story
04. Two Worlds Now One
05. Talk of the Town
06. Old Friend
07. Dumb Piece of Rock
08. Get Out! Now!
09. Seven Days, Seven Nights

CD2:

01. Condemned Without A Trial
02. Daniel’s Funeral
03. Hopelessly Slipping Away
04. This Human Equation
05. Henry’s Plot
06. Message from Beyond
07. Daniel’s Vision
08. She is Innocent
09. Lavinia’s Confession
10. Inferno
11. Your Story Is Over!
12. Abby In Transitus
13. The Great Beyond

Ayreon

 

Megosztás