Joe Bonamassa idei Keeping The Blues Alive jótékonysági koncertjén is fellépett áprilisban a Toto, Warren Haynes, Eric Gales és Ana Popovic társaságában az Austinban élő Emily Wolfe, akinek most jött ki az új nagylemeze.

Emily Wolfe az elmúlt időszakot azzal töltötte, hogy nevet szerezzen magának szólóművészként a PJ Harvey és Jack White fúziójaként jellemzett 2019-es debütáló albumával. A folytatás ’Outlier’-nek Michael Shuman (Queens Of The Stone Age, Mini Mansions) a producere és Wolfe rock gyökereit a modern poppal házasította a határok tiszteletben tartása nélkül, ennek vadul kiszámíthatatlan, fogós gitárközpontúság lett az eredménye.

 

 

“Valami újat és mást akartam kipróbálni. Ki akartam lépni a blues rock skatulyából, és megélni, hogy mi történik. Ez a lemez kísérlet a műfajok keresztezésére a klasszikus ’70-es évekbeli rock, a ’80-as évekbeli pop, a ’90-es évekbeli grunge és a modern popelemek között. Meg akartam nézni, hogy meddig tudom zeneileg kitolni a határaimat, miközben megmaradok a gitáros integritásomnál. Az ‘Outlier’ kiválóan jelzi, hogy művészként merre tartok. A célom az, hogy jól kidolgozzam a rock és pop fúzióját, de hű maradjak önmagamhoz, mint a gitárszólók szerelmese.”

Wolfe gitártudását már régóta elismerik, az Epiphone/Gibson még egy Sheraton Stealth nevű signature modellt is piacra dobott vele 2021 márciusában. Shuman mind a gitárosi, mind az énekesi képességeiről nyilatkozik: “Emily egy őrült gitáros, és olyan gyönyörű, nyers hangja van, amit manapság nehéz találni. Ez a nyers erő olyan őszinte, mint amilyen ő maga is, és ez tükröződik a sebzett és őszinte dalszövegeiben. Igazi zeneiséget és a zene minden műfajának mély ismeretét hordozza magában.”

Emily Wolfe ingyenes instore livestream koncerten népszerűsíti az új albumot a Waterloo Records szervezésében, amely pénteken reggel 6:30-kor kezdődik a Facebook Live-on.

’Outlier’ dallista:

01. No Man
02. Cover Of Virtue
03. LA/NY
04. Something Better
05. Never Gonna Learn
06. Vermillion Park
07. Damage Control
08. My Lungs Give Out
09. Death Row Kiss
10. Heavenly Hell

 

Megosztás