Steve Vai legutóbbi albuma még tavaly jelent meg, amellyel két hónapig ismét Európában turnézik. Budapestre április 12-én érkezik, az Akvárium Klubban lép fel, ez lesz az 5. magyarországi koncertje.

Steve Vai virtuóz gitáros, zeneszerző és producer, akit sokan minden idők egyik legnagyobb gitárosának tartanak. Több mint 40 éves pályafutása alatt Vai több mint 15 millió eladott lemezzel büszkélkedhet, közel 100 szóló-, koncert,- filmzene- és válogatásalbum fűződik a nevéhez, amelyeken főszereplő, társelőadó vagy közreműködő volt. 3 Grammy-díjjal ismerték el munkásságát, és olyan zenei legendákkal készített felvételeket, mint például Frank Zappa, David Lee Roth vagy a Whitesnake. Karrierje 1980-ban kezdődött Frank Zappa oldalán, de már 1983-ban elindította szólókarrierjét is. Rengeteget koncertezett, zenekarai mellett a G3-turnék gyakori tagjai is volt, ahol olyan zenészekkel játszott együtt, mint Joe Satriani, John Petrucci, Eric Johnson, Yngwie MalmsteenSteve Lukather, Steve Morse, Robert Fripp, Guthrie Govan, Adrian Legg, Michel Cusson és Kenny Wayne Shepherd,

 

 

Szólólemezeit maga írja és keveri is, ezeket saját Favored Nations kiadóján keresztül jelenteti meg. Legutóbbi lemezét tavaly adta ki ’Inviolate’ címmel, amelyet európai, majd észak-amerikai turné követett, az európainak most jön a második szakasza: „Az őszi észak-amerikai turnénk kiemelkedően sikerült, a turnégépezetünk olajozottabban működik, mint valaha és készen állunk a folytatásra. Izgatottan várom, hogy végre Európába is elhozhassuk a Hydra-gitárt, mivel legutóbb ezt elmulasztottam. Az ’Inviolate’-ra kapott reakciók rendkívül pozitívak és ez megmutatkozott a sajtóban, a nézőszámban és a közönség energiájában is. Nagyon várjuk már ezt a turnét.”

A Hdyra egy nagyon különleges háromnyakú gitár, egy igazi gitárszörnyeteg, a hangszert Vai álmodta meg és természetesen a lemezen is hallható. Hamarosan élőben is megcsodálhatjuk, ahogy a legendás gitáros megszólaltatja. A hazai eseményre a jegyértékesítés pénteken 12 órakor indul, további információ az esemény Facebook-oldalán.

Steve Vai

Megosztás