Végre megerősítette Paul Logue és James LaBrie is azt a hírt, amelyről mi már októberben beszámoltunk: egy akusztikus albumon dolgoznak közösen.

James LaBrie - Paul Logue

Tizennyolc hónapnyi kihagyás után ismét a zeneszerzés felé fordult Paul Logue, az Eden’s Curse basszusgitárosa. Ezúttal partnere nem más, mint a Dream Theater énekese, James LaBrie. Paul a hírt távirati stílusban osztotta meg a világhálón: „Nagy örömmel jelentem be, hogy miután tíz éve tervezzük, végre írtunk egy albumot közösen James LaBrie-vel, a nagyszerű Dream Theater énekesével. Főként akusztikus megközelítésű lesz, de sokkal inkább extravagáns, mint lecsupaszított. További hírek hamarosan.”

 

 

A bejelentéshez James is csatlakozott, aki azt is elárulta, hogy fia, Chance LaBrie fog dobolni ezen a lemezen és Marco Sfogli is gitározik mellettük. Ő így nyilatkozott a kollaborációval kapcsolatosan: „Nekem is megvoltak az ötleteim, de Paul is megosztotta velem a sajátjait. Végül kilenc dalt raktunk össze. Mindegyik akusztikus megközelítésű. Sok ember mondja nekem, hogy mennyire izgatott, hogy új szólóanyagon dolgozom, biztosan azt hiszik, hogy ez az, amit mindvégig Matt Guilloryval csináltam. Ennek ahhoz semmi köze. Ez egy teljesen más formáció, hogy úgy mondjam. Már az első pillanattól kezdve mondtam Paulnak, elsősorban azt akarom, hogy a zenéket és dallamokat, amit átküldök, dolgozza át akusztikus gitárra és vice versa. Nemsokára jönnek a billentyűs részek a lemezhez. Ő játszik basszusgitáron és gitáron is, én meg felhívtam a másik kedvenc gitárosomat… Nos, tudjátok, John [Petrucci] a kedvencem, és van még egy: Marco Sfogli. Szóval Marco is velünk lesz és már elárulhatom nektek, hogy amilyen szólókat játszik ez a srác akusztikus gitáron, attól eldobjátok az agyatokat! Ez a srác szörnyen tehetséges!”

Megosztás