Hamarosan megtudjuk, hogy mit is jelent az a bizonyos “több energia és izgalom”, amit a Dream Theater emlegetett a megjelenés előtt álló tizenötödik nagylemezével kapcsolatban.

Dream Theater

John PetrucciJohn MyungJames LaBrieJordan Rudess és Mike Mangini alkotta progmetál csapat a ’The Distance Over Time Tour – Celebrating 20 Years Of Scenes From A Memory’ névre keresztelt világkörüli turnéját kénytelen volt félbehagyni a koronavírusjárvány miatt és otthonaikba vonultak vissza a zenészek. A sors véletlenül úgy hozta, hogy ezzel egyidőben fejeződtek be a Dream Theater Headquarters munkálatai. Ez egy olyan alkotóműhelyként funkcionáló komplexum, amelyben stúdió, próbaterem és hangtechnikai berendezések raktára is található. Mivel James LaBrie a pandémia alatt Kanadában tartózkodott, ezért Zoomon keresztül csatlakozott be az új lemez munkálataiba, az énekszólamokat pedig csak márciusban rögzítették New Yorkban, amikor már együtt dolgozhatott a zenekar.

 

 

„Egyszerűen csak szeretünk játszani a hangszereinken – jegyezte meg Petrucci. – Ez a szenvedély sosem múlik el. Szeretünk kreatívak lenni, írni, gyakorolni az elménket megmozgatni. Régóta képesek vagyunk erre, de nem vesszük ezt magától értetődőnek. Valahányszor összejövünk, tudjuk, hogy nem okozhatunk csalódást sem magunknak, sem a rajongóinknak, így sikerül még jobban odatenni magunkat.”
„Minden albumhoz úgy állunk hozzá, mintha az lenne az első –
tette hozzá LaBrie. – Ez egy nagyszerű utazás, aminek nagyon nincs még vége.”

A kétszeres Grammy-jelölt Dream Theater tegnap jelentette be, hogy a 70 percben 7 dalt tartalmazó új album ’A View From The Top Of The World’ címmel jelenik meg október 22-én az Inside Out Music / Sony Music gondozásában. A lentebb látható borítót a csapattal már régóta együtt dolgozó Hugh Syme (Rush, Iron Maiden, Stone Sour) készítette, a munkálatok producere ezúttal is John Petrucci volt. A hangmérnöki feladatokat és társproduceri munkát James “Jimmy T” Meslin végezte, aki 2013 óta dolgozik a zenekarral, de ott van a kézjegye John Petrucci és a Liquid Tension Experiment legutóbbi anyagán is. A keverés és a maszterelés pedig Andy Sneap műve, aki több mint 100 albumon közreműködött olyan előadók lemezein, mint pl. az Accept, a Testament, a Killswitch Engage és az Overkill.

A lemezmegjelenés híre mellé megérkeztek az első turnéidőpontok is, az Amerikai Egyesült Államokban már október 28-án elkezdődik a ’Top Of The World Tour’, ahol a szokásosnál rövidebb műsorral, de a 2016-ban alakult, fúziós progmetálban utazó Arch Echo felvezetésével lép színpadra a Dream Theater. Az első koncertsorozat december közepéig tart, a turné folytatásáról még nincs információ.

’A View From The Top Of The World’ dallista:

1. The Alien
2. Answering The Call
3. Invisible Monster
4. Sleeping Giant
5. Transcending Time
6. Awaken The Master
7. A View From The Top Of The World

Dream Theater

Megosztás