Tegnap jelentette be a közösségi oldalakon a Dream Theater énekese, hogy következő önálló albumán dolgozik. Hivatalosan részleteket még nem árult el, de korábban elkottyantotta, hogy az Eden’s Curse basszerével munkálkodik egy főként akusztikus lemezen.

Dream Theater

James LaBrie üzenete így szólt: „Elkezdődött a rögzítése az új szólólemezemnek. Ez nem az, amit Matt Guilloryval és társaival csinálunk. Annak is eljön az ideje, de jelenleg másról van szó. Ezen a lemezen egy kiváló skót zenésszel dolgozom együtt. A kilétét rövidesen elárulom. Mind a ketten nagyon izgatottak vagyunk a közös munkánkat illetően.”

 

 

Hogy ki lehet ez a skót zenész? A szemfüles rajongók már elcsíphettek egy információmorzsát, melyet James még májusban kottyantott el egy live-chat során, amikor a Dream Theater World rajongói klub szervezésében bárki kérdezhetett az énekestől. Arra a kérdésre, hogy „Ki lenne az a másik zenész, akivel szívesen együtt dolgoznál?”, James azt válaszolta: „Most éppen Paul Logue-gal csinálok az Eden’s Course-ből egy akusztikus albumot. Az ő írási stílusa és az ötletek, amiket egymásnak küldözgettünk, egy igazi, organikus, főként akusztikus albumhoz vezettek. Valójában ez inkább klasszikus rock stílusú lesz.”

Paul Logue és James LaBrie munkakapcsolata nem friss keletű, ugyanis már az Eden’s Curse 2011-es ’Trinity’ lemezén énekelt James a No Holy Man című dalban.

Megosztás