Május közepén feldolgozásalbummal jelentkezik a Ghost zenekar, amiről az első tételhez, a Jesus He Knows Mehoz kapcsolódó videó durva, viszont nálunk az verte ki a biztosítékot, miért nem kerültek fel a lemezre a Rush-, Misfits-, U2- és Motörhead-átiratok.

Ghost

Öt dalból álló minialbumot jelentett be a Ghost, ami május 19-én jelenik meg a Loma Vista Recordings kiadónál. Közel egy évvel a nagy sikerű ’Impera’ album után a ’Phantomime’ címet kapó lemezen öt feldolgozás szerepel, ami nem ismeretlen terep a zenekar számára, eddig is több újraértelmezett dal jelent meg valamilyen módon tőlük, többek között Beatles-, ABBA-, Depeche Mode-, Metallica– vagy Pet Shop Boys-dalokat is feldolgoztak. A most megjelenő átiratokról is elmondható, hogy egyrészt tisztelgés az előadók előtt, másrészt mindegyiket megpecsételték a Ghost tagadhatatlan hangzásbeli kézjegyével. A lemez első dala a Genesis 1991-ben megjelent nótájának feldolgozása, ami anno nagy vihart kavart, mivel a tévés evangélisták kártékony hatásával foglalkozott. A Jesus He Knows Me második eljöveteléről szóló, Alex Ross Perry rendezte videó kétségkívül azt bizonyítja, hogy az egyik ember gyönyörűsége a másik szemében istenkáromlás. A vizuális interpretáció egy olyan rituáléban csúcsosodik ki, amelyet látni kell, hogy elhiggyük, a Ghost szentségtelen módon nő fel a feladathoz – és még annál is tovább.

 

 

A Ghost vezetője, Tobias Forge egyébként egy interjúban elárulta, hogy a ‘Phantomime’ EP munkálatai során a Rush, a Misfits, a U2 és a Motörhead klasszikusainak feldolgozásait is felvették,azt azonban nem tudni, ezek napvilágot látnak-e valaha. „Eredetileg az volt az elképzelés, hogy 10 dal lesz ezen a feldolgozáslemezen, mert egy teljes lemezt akartam készíteni, és ez az LP alapvetően az ‘Impera’ tükörképe lett volna valamilyen formában. Szóval a legelején egy kicsit eklektikusabb volt a merítés, volt köztük egy Motörhead-dal zongoraváltozata, volt egy Misfits-nóta, ami nagyon király lett és egy U2-szám. És csináltunk egy teljesen kész demót a Rush Distant Early Warning című dalából is, de aztán az ‘Impera’ megjelenése után azt gondoltam, inkább egy tisztán rock EP-t akarok készíteni.”

A ’Phantomime’ EP dallistája:

01. See No Evil (Television)
02. Jesus He Knows Me (Genesis)
03. Hanging Around (The Stranglers)
04. Phantom Of The Opera (Iron Maiden)
05. We Don’t Need Another Hero (Tina Turner)

Ghost

Megosztás