Jövő májusban a németországi Rock In Rautheim fesztiválon újra élőben lesznek hallhatóak a kultikus német banda, a Heavens Gate dalai, mellettük fellép a Dirkschneider és a Rage is.

Heavens Gate

Úgy látszik, a régóta tetszhalott státuszban lévő zenekarok elkezdtek éledezni, és jövőre többen is különlegességekkel lepik meg rajongóikat. Már írtunk arról, hogy a Savatage jövőre új lemezt tervez kiadni, amit szeretnének élőben is bemutatni, ezzel búcsúzva közönségüktől, most pedig egy német kultikus bandáról érkezett új információ szinte a semmiből. 2024. május 10-11-én rendezik meg a ‘Rock In Rautheim 2024 Open Air’ fesztivált Braunschweig városában, amelynek első fellépőiről nemrég érkezett hír, és a plakáton ott szerepel a Heavens Gate neve is.

 

 

A zenekar főnökének, Sascha Paethnek a rengeteg produceri munkája és az Avantasia-turnék mellett volt ideje a Masters Of Ceremony projekt létrehozására, amelynek első lemeze még 2019-ben jelent meg. A fesztiválon ők is fellépnek, és a plakát szerint a Sascha Paeth’s Masters Of Ceremony fog Heavens Gate-dalokat játszani, különleges vendégekkel. Az elmúlt években az Avantasia-turnékon több egykori bandatag is megfordult, Sascha Paeth mellett Thomas Rettke vokálozott, billentyűs hangszereken Michael „Miro” Rodenberg, basszusgitáron Robert Hunecke-Rizzo játszott. Mivel a Masters Of Ceremonyban az az Adrienne Cowan énekel, aki nemrég nálunk is járt, és aki állandó tagja már az Avantasia utazó cirkuszának is, felmerül a kérdés, hogy női vagy férfi énekkel adják elő a dalokat. A fesztivál headlinere amúgy a Dirkschneider, azaz Udo Dirkschneider azon projektje, amely csak Accept-dalokat játszik, mellettük a Rage ad jubileumi koncertet ’40 Years In Rage – Four Decades Of Metal’ elnevezéssel.

Az eddig bejelentett fellépők listája a következő, további információ az esemény Facebook-oldalán.

Dirkschneider
Rage
Heavens Gate
Brothers Of Metal
Masters Of Ceremony
Ad Infinitum
April Art
Quasimodo
Metzer538
FHƎELS

Heavens Gate

Megosztás