Vigyázz, kész, figyelj! Itt a Touchdown klipje az U.D.O.-tól, melyből kiderül, hogy a muskétások jelszava mennyire igaz az amerikai focira és a zenészekre egyaránt.

U.D.O.

Az augusztus 25-én megjelenő ‘Touchdown’ címadó dalához forgatott klipet az U.D.O. zenekar. Ahogy az amerikai futballban a touchdown a játékosok és a csapat számára fontos gólt jelent, úgy Udo Dirkschneider esetében is fontos mérföldkő. Az Acceptből való távozása óta először játszik hivatalosan is egy csapatban Peter Baltes basszusgitárossal egy teljes nagylemezen át, a lemez maszterelését pedig az a Stefan Kaufmann végezte, aki korábban az Accept dobosa, majd évekig az U.D.O. gitárosa és producere volt. Szóval a germánok öreg muskétásai ismét összefogtak, hogy egy remek albumot rögzítsenek a két fiatal gitárossal, Andrey Smirnovval és Fabian Dee Dammersszel, valamint Udo fiával, Sven Dirkschneider dobossal, aki ezt mesélte az album címötletéről: „A dal, de egyben az album címe is akkor kezdett megfogalmazódni, amikor egy sportbárban ültünk a brazíliai São Paulóban, ahol egy focimeccset közvetítettek. A hangszórókból a legtöbbször a »touchdown« szó hangzott el, és ezért utólag erre emlékeztünk a legjobban. Ezért javasolta apám, hogy ez legyen az új albumunk címe, és tulajdonképpen egy touchdown, amit véleményem szerint zeneileg is sikerült elérnünk az új dalainkkal. Nagyon elégedettek vagyunk az eredménnyel! A címadó szám természetesen nem mással foglalkozik, mint magával a sporttal, de minket, mint zenekart is nagyon jól reprezentál: Egy csapat vagyunk, akik estéről estére együtt lépünk színpadra, hogy megnyerjük magunknak a közönséget. Ezt csináljuk, rendkívül motiváltan, bizonyos értelemben agresszívan, de eredményesen is. Ezek olyan tulajdonságok, amelyek a futballban is megtalálhatók, és végső soron hidat vernek a zenénkhez.”

 

 

A címadó dal, a Touchdown csúcspontján Stefan Pintev hegedűszólója társul a két gitáros Fast As A Sharkot idéző ikergitárjátékához.

Megosztás