Jövőre új album kiadását tervezi a Savatage, ami vélhetően a banda utolsó anyaga lesz, ezzel szeretnének búcsút venni a rajongóktól.

Savatage

A Savatage-főnök Jon Oliva megerősítette, hogy új zenéken dolgozik a kultikus csapat: „Ez a Savatage-lemez oda fog baszni, annyira jó lesz! Korábban elkövettem azt a hibát – amit most nem fogok –, hogy elsiettem a dolgot, úgy gondolom, hogy 2024 áprilisában jöhet ki az új album. Jövő nyáron mindannyian fesztiválozni akarunk, de nem sürgetem a dolgot. Kibaszottul nem, mert valószínűleg ez lesz az utolsó albumunk, és biztos akarok lenni abban, hogy ez 10/10-es lesz.”
Oliva állítja, hogy rengeteg ötletből válogathat: „Jelenleg három albumra elegendő anyagom van, ennek a legjobb pillanatait akarom felvenni egy albumra, három bónuszszámmal. Mindent felveszek, amikor a srácok idejönnek, az összes szart, ami van, és ha esetleg még egy albumot akarnék csinálni, akkor már minden készen lesz hozzá. Ez a terv.”

 

 

Az új irányvonallal kapcsolatban a következőket mondta: „Ennek a sok szarnak egy része nagyon erős. Még magamra is csodálkozva nézek, hogy »szent ég, ez tényleg nagyot üt«, és az a tény, hogy Zak Stevens és én duóként osztozunk az éneken, még inkább megerősít ebben. Szándékosan írtam öt vagy hat olyan dalt, ami kifejezetten Zaknek készült. Aztán Al Pitrellivel dolgoztam egy csomó olyan számon, amelyek egyértelműen Oliva-nóták. Meg van néhány epikus tétel is. Ez lesz a legjobb album, amit valaha készítettem, hacsak meg nem ölöm magam. Csak azt tudom, hogy a Sava-rajongók kurvára el lesznek ájulva, amikor meghallják. Nem akartam kidolgozatlan albumot készíteni, úgy álltam hozzá, hogy ez lesz a legjobb, amit valaha kiadtam a kezemből, mert amikor távozom a színpadról, a csúcson akarom abbahagyni. Az egyik dal, aminek jelenleg For The Man Who Would Be King a címe, véleményem szerint az új Morphine Child [a ’Poets And Madmen’ albumon jelent meg először]. Ez az egyik dal, amiben Zak és én együtt éneklünk, a közepén olyan Queen-szerű, operás vokállal, na, az nagyon epikus lesz!”

Jon kitért az albumon szereplő zenészekre is: „Megkérem a korábbi dobosunkat, Steve Wacholzot, hogy játsszon néhány dalban, de az alapfelállás Jeff Plate-Johnny Lee Middleton-Al Pitrelli-Chris Caffery-Zak Stevens-én lesz. Néhány számban Jane Mangini, a Trans-Siberian Orchestra billentyűse is besegít majd és talán az ukrán Vitalij Kuprij [szintén TSO-tag], mert van néhány dolog, ami meghaladja a képességeimet, és úgy gondoltam, hogy ahelyett hogy hónapokig gyakorolnék, inkább megkérem őket. A TSO billentyűsei messze a világ legjobbjai közé tartoznak, ezért megkérdeztem magamtól: »Oliva, te hülye vagy? Miért ülsz itt és próbálkozol? Úgyse tudod megcsinálni, ha négy kezed lenne, az is kevés lenne hozzá.«”

Oliva a munkafolyamatról és a lehetséges albumcímről is nyilatkozott: „Mindenkit bevonok az elejétől kezdve. Azt akarom, hogy ez egy teljes zenekaros album legyen, ahol mindannyian együtt dolgozunk. Nagyszerű lesz! A munkacím: ’Curtain Call’, de nem tudom, hogy ez lesz-e a végső, mert az album utolsó dalának ez a címe, amit csak én adok elő egy szál zongorán. Alapvetően a rajongókhoz énekelek ebben a dalban, elbúcsúzom tőlük és köszönetet mondok nekik. Minden alkalommal, amikor meghallom, sírva fakadok. Mindenki sírt, akinek eljátszottam, egyszerűen nagyon mély, érzelmes tétel. Így búcsúzom el mindenkitől: »Köszönöm! Szeretlek titeket! Ez az én végső búcsúm. Köszönöm! Legyen szép életetek!« Úgyhogy azt hiszem, ez lesz a címe, de ez még nincs kőbe vésve.”

Jon Oliva

Az ütemtervről így mesélt: „Júniusban kezdjük a munkát és egészen addig dolgozunk rajta, amíg nem kell Omahába mennünk a TSO próbáira. Aztán jön a TSO-turné, ahonnan januárban térünk vissza és februárig befejezünk mindent, jövő áprilisban, Criss [Criss Oliva a banda néhai gitárosa és Jon testvére] születésnapján szeretném kiadni.”
A turnézásról a következőket mondta: „Rengeteg ajánlatot kaptunk, hogy jöjjünk át fesztiválozni. Én meg úgy vagyok vele, hogy rendben, de már nem vagyok 25 éves. Ha átjövünk, akkor Wackenbe biztosan el akarok menni, de jó lenne mindegyiket megcsinálni. És ennyi, nincs tovább, így szeretnék mindenkitől elbúcsúzni, a srácokkal együtt szeretnénk mindenkinek elmondani, hogy »hé, szeretünk titeket!«. Mindig is az életet jelentették nekem a rajongóink, és a jövő nyári fesztiválokon úgy odatesszük magunkat, hogy ezt sose felejtsék el!”

 

Megosztás