Vigyázni kell, miket mond az ember, mert később a fejére olvassák! Udo viszont beismerte, hogy „pénz beszél”, azaz ha a promóterek kérik, eljátszanak pár Accept-dalt is, de azért a jövőben elsősorban az U.D.O.-ra szeretne koncentrálni.

U.D.O.

Öt évvel azután, hogy bejelentette, különleges turnéra indul, amelynek során – a Dirkschneider zászlaja alatt – még egyszer utoljára előadja a régi Accept-dalokat, mielőtt végleg lezárná ezt a fejezetet, Udo Dirkschneider, az Accept volt frontembere továbbra is folytatja az Accept-anyagok játszását bizonyos kiválasztott koncerteken. Ilyen volt többek között a 2020. szeptember 18-i U.D.O.-koncert is a bulgáriai Plovdivban, amelyet még ebben a hónapban DVD-n és Blu-ray-lemezen is kiadnak. A kanadai The Metal Voice interjújában arra a kérdésre, hogy az Accept-számok miért férkőznek be még mindig az U.D.O. műsorába, az énekes azt mondta: „Az elején azt mondtam, »az U.D.O.-val nem játszom egyetlen Accept-dalt sem«, de a plovdivi koncert előtt a promóter szó szerint könyörgött, hogy »lehetséges lenne esetleg néhány Accept-dalt eljátszani?«, végül azt mondtuk, rendben, és öt dalt előadtunk – természetesen a klasszikus dolgokat. Ugyanez a helyzet a [közelgő U.D.O.] turnéval Amerikában. Az amerikai és kanadai turnét már lekötöttük, most az új időpontokra kell várnunk, és azt hiszem, az 2022-ben lesz. Az amerikai promóter azt kérdezte, »Nem játszol egyetlen Accept-dalt sem az U.D.O.-val?«, amire persze azt mondtam, hogy általában nem szoktunk, mire ő: »Balls To The Wall nélkül nem turnézhatsz Amerikában és Kanadában!« Azt válaszoltam, meg tudom csinálni, nem probléma. Ő pedig erre így reagált: »Miért ne játszanád? Nem egy nagy dolog, az emberek ezt akarják hallani.« Úgy értem, nincs problémám a Balls és talán még két másik Accept-dal eljátszásával, de három éven át a Dirkschneiderrel minden este csak Accept-cuccokat játszottam, miközben a másik oldalon tizenhat U.D.O.-albumom van, és hamarosan érkezik a tizenhetedik, most az U.D.O.-ra koncentrálok.”

 

 

Ennek a kijelentésének némileg ellentmond, hogy a Dirkschneider idei terveiben még mindig szerepel a tavaly elmaradt ‘Metal Heart Anniversary’ turnéja, a kultikus albumot teljes egészében tervezték eljátszani annak 35. évfordulóján.

Megosztás