Március 3-án érkezik a brit progmetál csapat, a Haken következő lemeze, amelynek tartalmából már a harmadik kislemezdal debütált. Ez akár a február 28-i budapesti bulin is a műsor része lehet a Dürer Kertben, ahol a Between The Buried And Me és a Cryptodira társaságában lépnek fel.

Haken

A Haken Pete Jones billentyűs érkezése után rögtön belevetette magát a dalszerzésbe és elkészítették új albumukat ‘Fauna’ címmel, amelyen 9 friss szerzemény kap helyet, köztük a korábban már bemutatott Nightingale és a The Alphabet Of Me.
A március 3-án érkező anyag soron következő kislemezdala a Taurus, amelyről Ross Jennings énekes így mesélt: „Fontos volt számunkra, hogy a ‘Fauna’ is tartalmazzon egy olyan dalt, ami a metálos oldalunkat képviseli. A ‘Vector’ és ‘Virus’ lemezeinken túlnyomórészt a kemény riffekre és a szokatlan ütemekre került a fókusz, ahogy most is. A dal szövege nagyjából akkor íródott, amikor eljutottak hozzánk az Ukrajnában zajló pusztítás hírei. Már akkor megírtam a Taurust, amelynek ötletét a gnúk éves vándorlása adta, erős utalásokkal emberek csoportjaira és a falkaszellemre. Aztán rájöttem, hogy miről kell szólnia a dalnak, amely nagyobb érzelmi töltést ad az egésznek. Mindannyian utazók vagyunk az üdvözülés vagy a megvilágosodás felé, és akár önszántunkból, akári nem, a múltat magunk mögött kell hagynunk, és új lapot kell nyitnunk. Csak egymásra számíthatunk, amelyben a hit és a remény erős szövetségesünk.”
A hazai lemezboltokban előrendelhető a ’Fauna’ hagyományos CD-n, 2 CD-s mediabook, fekete és magenta színű dupla vinyl változatban.

 

 

Ne feledjük, hogy a Haken február 28-án fellép Budapesten a Between The Buried And Me és a Cryptodira társaságában a Dürer Kertben. Jegyet a Tixa felületén lehet váltani, további információ az esemény Facebook-oldalán.

 

Megosztás