A brit progmetál csapat már megtalálta Diego Tejeida utódját, az a Pete Jones tért vissza a zenekarhoz, aki még a debütáló ’Aquarious’ album megjelenése előtti másfél évben volt a csapat tagja.

A Haken tagja lett ismét Pete Jones, aki 2007-2008-ban, még az első nagylemez megjelenése előtt zenélt Ross Jenningsékkel. A jövőben már őt láthatjuk a csapattal koncertezni, ha végre a 2020-ban megjelent ’Virus’-t bemutatja élőben a banda. A zenekar tagjai így reagáltak Pete visszatérésére:
„Igazán örülünk, hogy Pete-et újra a Hakenben üdvözölhetjük. Ő egy rendkívül tehetséges zenész és a visszatérése óta eltelt rövid idő alatt új életet lehelt a zenekarba, inspirál minket, hogy új és izgalmas zenei területeket fedezzünk fel. Új korszak kezdődik a Haken számára, és alig várjuk, hogy ezt megoszthassuk veletek is.”
A régi-új billentyűs így folytatta: „Nagyon örülök, hogy újra csatlakozhatok a fiúkhoz, miután az évek során követtem a munkásságukat, és láttam, ahogy fejlődnek. Alig várom a következő fejezetet, nagyszerű, hogy ennek a részese lehetek.”
A Haken még decemberben mondta le az európai fellépéseit – köztük a budapestit is – a tomboló járvány és az országonként eltérő korlátozások miatt. Májusban kelnek csak útra, az Amerikai Egyesült Államokban a Symphony X előzenekaraként lépnek majd fel.

 

 

Symphony X

Megosztás