Itt a hír, amire régóta vártunk: a Neal Morse, Mike Portnoy, Roine Stolt és Pete Trewavas felállású progresszív szupercsapat ötödik nagylemeze 2021. február 5-én jelenik meg, ráadásul két, egymástól zeneileg is eltérő változatban.

Transatlantic

A Transatlantic legutóbb 2014-ben jelentkezett friss anyaggal. A ’Kaleidoscope’ folytatásán 2019 szeptemberében kezdtek együtt dolgozni Svédországban, aminek már most kimondhatjuk, különleges végeredménye lett. A ‘The Absolute Universe’ zenei anyaga kétféle verzióban készült el. Az egy CD-s rövidített verzió és a kétlemezes bővített verzió közti különbséget Mike Portnoy így magyarázta: „Már eredetileg is két verzió volt az albumból. Van egy két CD-s előadása, amely 90 perc hosszú és van egy önálló CD-s, ami körülbelül 60 perces. Bármennyire is úgy látszik, de a sima CD nem csupán a rövidebb változata a dupla lemezesnek. Mindkét esetben különböző verziókat, és még új felvételeket is hallhatunk majd. Mindegyikhez friss szövegeket írtunk, és más emberek énekelnek a sima CD-n, mint ugyanannál a dalnál a dupla CD esetében. Némely esetben még a dalok címe is megváltozott, de előfordult olyan is, hogy ugyanaz maradt, de kompozíciós szempontból egymás alternatívái. Remélem, mindenki értékelni fogja, mert amit csináltunk, igazán különleges! Újjáalakítottuk a dalokat, hogy a két verzió különbözzön egymástól.”

 

 

Természetesen mindkét verzió kapható lesz CD- és LP-lemezeken, és persze a digitális platormokon is. Készül azonban egy gyűjtői kiadás is ‘The Absolute Universe: The Ultimate Edition’ címmel, amelybe mindkét változat belekerül majd. Ebben az öt LP és három CD mellett egy Blu-ray lemez is lesz, melyen 5.1-es hangzással szólal meg a zene, valamint a hozzá készített különleges, látványos videókkal és dokumentumfilm-részekkel is gazdagítják. Egy 16 oldalas LP-méretű könyvvel és egy 60 x 60 cm-es poszterrel együtt mindez egy lakkozott hatású boxba csomagolva jelenik meg. Mind a három verzióhoz Thomas Ewerhard készítette a borítót.

Transatlantic - The Absolute Universe

Megosztás