2019 után újra Budapesten koncertezik a Haken, Anglia egyik legsokoldalúbb és legmeghatározhatatlanabb stílusú zenekara február 28-án a Dürer Kertben lép fel a Between The Buried And Me és a Cryptodira társaságában.


A 2007-ben Richard Henshall gitáros, valamint Ross Jennings énekes által alapított banda hangzása a progmetálból hamar amorfizálódott­, zenéjük a progresszív metál, a jazz, a fülbemászó elektronikus pop és a himnikus rock & roll nem feltétlen patikamérlegen kimért ötvözete. A sikerhez nem kevés tagcserén át vezetett az útjuk, megannyi turné és hat megjelent album után Henshallék minden eddiginél nagyobb lendülettel vetik bele magukat a zenélésbe. A csapat hetedik albuma, a ’Fauna’ pár nappal a budapesti koncert után lát napvilágot.


Az este másik fellépője a North Carolina-i Between The Buried And Me, akik egyedülállóan kényelmesen mozognak a death metal, a matekmetál és a blues közös keresztmetszetén belül. Míg a 2003-ban megjelent ’The Silent Circus’ című második albumukba extrém zenei műfajok egész tárházát darálták bele, addig a későbbi lemezeiken megmutatták a nyugodtabb, dallamosabb oldalukat is. Legutóbbi, ’Colors II’ című lemezük a 2007-es kultikus ’Colors’ folytatása, melyre a szakma és a rajongók egyöntetű véleménye szerint is érdemes volt 14 évet várni.

Szintén visszatérő vendégként tekinthetünk az este harmadik fellépőjére, a Cryptodira nevű metálbandára, akik a New York állambeli Long Islandből szállítják az állandóan fordulatos, meglepetésekkel teli dalokat. A négyesfogat igyekszik egy piszkos élt adni a csiszolt hangzásnak, melyet a vájtfülűek általában a progresszív metálhoz társítanak. A banda a Converge– és a Dillinger Escape Plan-féle káoszt ötvözi a hosszadalmas dalszerkezetekkel és mániákus tempóváltásokkal.

Az eseményre jegyet a TIXA felületén lehet váltani, további információ az esemény Facebook-oldalán.

Megosztás