Glenn Hughes, a Deep Purple egykori basszistája hozzánk még a ‘Burn’ 50. jubileumát ünnepelni jön április végén az együttes nevére utaló, bíbor színű új hangszerével, de a turné után stúdióba vonul, hogy újabb szólóanyagot alkosson.

Glenn Hughes

A legendás énekes-basszusgitáros Glenn Hughes júniusban stúdióba vonul, hogy felvegye 2016-os ‘Resonate’ albumának régóta várt folytatását. A 72 éves Glenn még mindig nagyon aktív, 2023-ban szakított a Dead Daisies szupergrouppal – akikkel két lemezt is készített és nálunk is járt a Judas Priest előzenekaraként –, hogy már 2023-ban elkezdje az idén 50 éves ‘Burn’ album megünneplését – ezzel is fellépett tavaly Budapesten –, nemrég adott néhány exkluzív koncertet koncertet másik szupergroupjával, a Black Country Communionnal, akiknek 5. sorlemeze júniusban jelenik meg, most pedig bejelentette, hogy amint véget ér a jelenlegi Európa-turnéja, nekifog a 2025-re tervezett újabb szólólemezének felvételeibe.

 

 

„Most otthon vagyok Los Angelesben, de vár az út… Nagyon sűrű év áll előttem, turnézás Európában és az Egyesült Államokban, és még több kontinensen, amit hamarosan bejelentek, november 25-ig turnézom. De itt az ideje annak is, hogy felvegyek egy szólóalbumot, amin én vagyok a középpontban. Új zenéket írni létfontosságú számomra, ez tart életben. Júniusban Koppenhágában leszek, egy stúdióban, ott veszek fel új dalokat, 2025-ben új lemezt adok ki és élőben játszom majd a szólóanyagomat és pályafutásom retrospektív dalait az új Orange erősítőmön és a GH Signature basszusgitáromon, hamarosan találkozunk” – adta hírül Glenn közösségi oldalán.

Mi pedig még hamarabb, mint ahogy ő itt gondolta, ugyanis még előttünk áll az április 30-i koncert a Barba Negrában, ahol az idén már valóban 50 éves ‘Burn’ album dalait játssza el a Deep Purple egykori kiválósága. Jegyek még kaphatók a Rock 1-nél 15 999 Ft-ért elővételben, illetve 19 999 Ft-ért a koncert napján a helyszínen. További infók az esemény Facebook-oldalán.

Az estét a Rook Road nyitja majd, akiket korábban a Saga és a Nazareth is előzenekarának választott.

Glenn Hughes

Megosztás