A Frontiers Music talán egyik legnagyobb dobása, hogy újra összerántotta az egykori AORiás Giantet, Dann Huff alapító énekes-gitáros jóváhagyásával Kent Hilli, a Perfect Plan énekese szerepel a lemezen. A Let Our Love Win videóján máris tesztelheted az új felállást.

Giant

A nyolcvanas évek végének, kilencvenes évek elejének egyik legígéretesebb dallamos rockzenekara, a Giant visszatér és 2022. január 21-én bemutatja várva várt ötödik stúdióalbumát, a ‘Shifting Time’-ot. Az alapító tagok közül máig a banda tagja a teljes ritmusszekció, azaz David Huff dobos és Mike Brignardello basszer, a 2010-es újjáalakuláson csatlakozott hozzájuk a gitáros John Roth (Winger, Starship) és „friss hús” az énekes Kent Hilli (Perfect Plan).

 

 

A Giantet eredetileg a 80-as évek végén alapították a Huff testvérek, Dann és David, a tapasztalt jazz- és rockbillentyűssel, Alan Pasquával és a nashville-i session basszusgitárossal, Mike Brignardellóval. Az 1989-as debütalbumuk, a ‘Last Of The Runaways’ megjelenésével azonnal a dallamos hard rock színtér egyik legelismertebb zenekarává váltak, az 1991-es ‘Time To Burn’-t pedig a mai napig számos későbbi dallamos és hard rock zenekar fő hatásaként emlegeti. A 90-es évek elején a zenei légkör hirtelen megváltozásával a Giant feloszlott, de 2001-ben a Frontiers Music arra ösztönözte őket, hogy kiadják a ‘III’ című albumot, amely mérföldkőnek bizonyult az új korszak melodikus rock szcénájának fejlődésében, különösen Európában. Sajnos Dann Huff elfoglaltsága lehetetlenné tette, hogy az újraegyesülés az eredetileg tervezett formában folytatódjon, azonban az eredeti tagok, David Huff dobos és Mike Brignardello basszusgitáros Dann áldásával megfelelő zenészek után kezdtek kutatni, a választás végül Terry Brock énekesre (ex-Strangeways) és John Roth gitárosra (Winger, Starship) esett. A 2010. február 26-án született ‘Promise Land’ hamarosan a rajongók kedvencévé vált, a Giant azonban ismét hibernációba vonult, leszámítva egy 2017-es egyszeri koncertet, ahol az eredeti zenekar tagjai újra összeálltak egy nashville-i klub színpadán egy jótékonysági rendezvényen. Amikor a svéd Perfect Plan zenekar 2019-ben kiadta (digitális EP-n) a Giant Stay című slágerének feldolgozását, akkor került helyére a kirakós utolsó darabja. Huff és Brignardello lelkesen üdvözölte az ötletet, hogy Kent Hilli legyen az énekes a következő Giant-kiadványon. Dann Huff is megadta a jóváhagyását, olyannyira tetszett neki az új hang, hogy a Never Die Young című számban szólógitáron közreműködött is. A zenekar gitárosa azonban továbbra is a Dann helyére 2010-ben érkezett John Roth, billentyűs hangszereken a lemez producere, Alessandro Del Vecchio segít be.

„Nagyon keményen dolgoztunk, és Dann-nel együtt nagyon boldogok és büszkék vagyunk erre a lemezre” – mondta David Huff. Első kislemezdalként a Let Our Love Wint mutatták be.

A ‘Shifting Time’ dallistája:

01. Shifting Time
02. Let Our Love Win
03. Never Die Young
04. Don’t Say A Word
05. My Breath Away
06. Highway Of Love
07. It’s Not Over
08. The Price Of Love
09. Standing Tall
10. Anna Lee
11. Don’t Wanna Lose You
12. I Walk Alone

Giant - Shifting Time

Megosztás